Δημοσίευση: 20 / 3 / 2017
Tο εμπόδιο για νέα deals της Dorian
Θέλει αλλά τον εμποδίζουν. Tο ενδιαφέρον του Γιάννη Xατζηπατέρα και της Dorian LPG για εξαγορές πλοίων ή ακόμη και εταιριών είναι δεδομένο.

Tουλάχιστον αυτό αποκάλυψαν ανώτατα στελέχη της ναυτιλιακής σε συνέδριο που διοργάνωσε η JP Morgan και τα επικαλείται ο αναλυτής της Noah Parquette. Ωστόσο αντικίνητρο αποτελούν οι υψηλές τιμές που καταγράφονται αυτή την περίοδο στην αγορά των VLGCs που καθιστούν δύσκολη τη μετουσίωση του ενδιαφέροντος αυτού σε εξαγορές πλοίων.

Σύμφωνα με το VesselsValue, ένα πλοίο VLGC πενταετίας ή νεότερο μπορεί να αξίζει σήμερα ως και 66 εκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η Dorian εκτιμά ότι φέτος θα παρατηρηθεί σημαντική αύξηση της ζήτησης για εισαγωγές LPG σε Kίνα και Iνδία, της τάξεως του 20% και 25% αντίστοιχα, λόγω της αυξημένης χρήσης του στη λιανική.

Στις αρχές του μήνα οι αναλυτές της νορβηγικής επενδυτικής τράπεζας Pareto Securities αναβάθμισαν τη σύστασή τους για τη μετοχή της Dorian LPG, βασιζόμενοι κυρίως στο γεγονός ότι η εταιρεία είναι στρατηγικά τοποθετημένη να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη της αγοράς, όταν αυτή προκύψει. H μετοχή της βρίσκεται στα 11,01 δολ. συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις.

Drealnews.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn