Δημοσίευση: 10 / 11 / 2018
Σι: Υπάρχει κάθε λόγος για να έχουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον της κινεζικής οικονομίας
Πεκίνο (Χinhua) - Υπάρχει κάθε λόγος για να έχουμε εμπιστοσύνη στο μέλλον της κινεζικής οικονομίας, δήλωσε σήμερα (05/11) ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της πρώτης διεθνούς έκθεσης εισαγωγών στη Σανγκάη.

Αυτή τη στιγμή, η κινεζική οικονομία παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή και καταγράφει καλή πρόοδο, δήλωσε ο Σι, επικαλούμενος στοιχεία όπως ο ρυθμός ανάπτυξης που διαμορφώθηκε στο 6,7% τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018. 

«Η κινεζική οικονομία πραγματικά έχει καλές επιδόσεις, εντός ενός εύλογου εύρους, δίνοντας μας ισχυρά θεμέλια για να πετύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους για το σύνολο του έτους», δήλωσε ο Σι. 

Συγκριτικά με άλλες μεγάλες οικονομίες, η Κίνα συνεχίζει να βρίσκεται μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ, δήλωσε ο Σι. 

Τα θεμελιώδη για υγιή και σταθερή οικονομική ανάπτυξη παραμένουν αμετάβλητα, οι απαραίτητοι παράγοντες παραγωγής για ανάπτυξη υψηλής ποιότητας παραμένουν αμετάβλητοι και η συνολική δυναμική για μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα και πρόοδο παραμένει επίσης αμετάβλητη, δήλωσε ο Σι. 

Οι προσπάθειες για εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα της οικονομίας έχουν απελευθερώσει νέους κινητήριους μοχλούς ανάπτυξης, πρόσθεσε ο Κινέζος πρόεδρος. 

Με την πρωτοβουλία Belt and Road να εφαρμόζεται περαιτέρω, οι διμερείς επενδύσεις και το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και των χωρών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή συνεχίζουν να ενισχύονται, δήλωσε ο Σι. 

«Συνολικά, υπάρχουν όλες οι ευνοϊκές συνθήκες για μακροπρόθεσμη, υγιή και σταθερή ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας», δήλωσε ο Σι. 

www.amna.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn