Δημοσίευση: 12 / 10 / 2018
Νηολόγιο ΗΠΑ: Πρόβλημα το υψηλό λειτουργικό κόστος και η έλλειψη Αμερικανών ναυτικών
Έντονο προβληματισμό στους αμερικανούς πλοιοκτήτες το γεγονός ότι τα λειτουργικά κόστη των πλοίων υπό αμερικανική σημαία είναι σημαντικά πιο υψηλά από εκείνα των πλοίων ξένης σημαίας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Government Accountability Office των ΗΠΑ όπου παρουσιάζονται οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο υπό αμερικανική σημαία στόλος.

Ενδεικτικό στοιχείο είναι ότι το λειτουργικό κόστος των υπό αμερικανική σημαία πλοίων σήμερα φθάνει στα 6,5 εκατ δολάρια ετησίως ενώ το 2009 βρισκόταν στα 4,5 εκατ. δολάρια ετησίως .

Το Maritime Security Program (MSP) , το οποίο παρέχει οικονομική βοήθεια στους διαχειριστές πλοίων με σημαία ΗΠΑ που πληρούν ορισμένα κριτήρια, έχει προσφέρει σημαντικά οφέλη στον υπό αμερικανική σημαία στόλο, καθώς οι διαχειριστές έχουν προβεί σε αναβάθμιση ή αντικατάσταση του στόλου τους ή σε εγκατάσταση συστημάτων στα πλοία τους με στόχο να γίνουν ενεργειακά αποδοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον και κατ’ επέκταση πιο ανταγωνιστικά.

Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο υπό αμερικανική σημαία στόλος είναι ότι μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των Αμερικανών ναυτικών, αλλά και επίσης ότι παρουσιάζεται πτώση στις μεταφορές προτιμώμενου φορτίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω γίνονται ενέργειες από το υπουργείο μεταφορών των ΗΠΑ και από την Marad (United States Maritime Administration) προκειμένου να αναπτυχθεί μια εθνική ναυτιλιακή στρατηγική, στο πλαίσιο της οποίας θα διασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα του αμερικανικού νηολογίου και της εμπορικής ναυτιλίας.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn