Δημοσίευση: 11 / 1 / 2019
Τι είπε η Μέρκελ σε επιχειρηματίες για φόρους, δημόσιο και τράπεζες
Μείωση της φορολογίας χωρίς να επηρεαστούν τα πλεονάσματα, περισσότερα βήματα στην Δημόσια διοίκηση και προσπάθειες στον τραπεζικό κλάδο οι βασικές θέσεις. Ποιοι μετείχαν σε γεύμα στην γερμανική πρεσβεία.

Φιλική, με αμεσότητα, απλή, με βαθιά γνώση των πραγμάτων για την Ελλάδα, εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος σε γεύμα με επιχειρηματίες που διοργάνωσε ο γερμανός πρέσβης. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι: Ν. Καραμούζης (ΕΕΤ) Μ. Μαϊλης (ελληνογερμανικο Επιμελητήριο), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Μ. Τζαμάζ (ΟΤΕ), Ευ. Μυτιληναίος και Μελίνα Τραυλού (ναυτιλία).

Όπως μεταφέρεται στο πλαίσιο του γεύματος συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την ελληνική επιχειρηματικότητα. Σε ότι αφορά την φορολογία η εκτίμηση της Αγκελας Μέρκελ είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί αλλά αυτό να μην γίνει σε βάρος του πλεονάσματος, διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα που παραμένει «ευαίσθητη».

Εκτίμησε ότι στη Δημόσια Διοίκηση δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος (αν και έχει σημειωθεί γενικότερα πρόοδος στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων), καθώς και ότι η χώρα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτά μέτωπα για τις τράπεζες και ότι γίνεται προσπάθεια για να επιλυθούν. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Eurobank (συγχώνευση με Grivalia). 

Σε ότι αφορά ευρύτερα την Ευρώπη, δηλώνει Ευρώπη υπέρ της κοινής άμυνας στην Ευρώπη και ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να διολισθήσει σε πολιτικές λαϊκισμού για να αντιμετωπίσει με επιτυχία ΗΠΑ και Κίνα.

euro2day.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn