Δημοσίευση: 11 / 9 / 2019
Η American Hellenic Hull πρεσβευτής της σύνδεσης του ελληνικού και κυπριακού με το Αμερικανικό επιχειρείν
Η περσινή επιτυχημένη παρουσία των Η.Π.Α. στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως τιμώμενη χώρα, συνεχίζεται και φέτος με αναβαθμισμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης.

Το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη εγκαινίασαν σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Οι παράλληλες εκδηλώσεις με τίτλο Talks and Events, μέσα από τους υψηλού επιπέδου ομιλητές αναμένεται να αποτελέσουν θεσμό στη διοργάνωση της έκθεσης, συνεπικουρώντας τη συνολική αναβάθμιση των διμερών εμπορικών σχέσεων και συνεργασιών Ελλάδας – Η.Π.Α.

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α., Τζέφρι Πάιατ, επιβεβαίωσε και από τη Θεσσαλονίκη την παραδοσιακή διμερή  εμπορική συνεργασία Ελλάδας – Η.Π.Α., δίνοντας έμφαση και στον τομέα των διεθνών ναυτιλιακών υπηρεσιών και του εμπορίου.

Το πρώτο επιτυχημένο παράδειγμα συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α. στον τομέα της ναυτιλίας είναι η American Hellenic Hull Insurance Company Ltd (AHHIC), που δραστηριοποιείται σε όλα τα μεγάλα διεθνή ναυτασφαλιστικά κέντρα, (Νέα Υόρκη, Χιούστον, Λονδίνο, Σαγκάη, Χονγκ Κονγκ, Πειραιά). Η εταιρεία με έδρα την Κύπρο, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ελληνικών συμφερόντων Hellenic Hull Management και του American P&I Club, με εκατονταετή πορεία στον κλάδο της ναυτασφάλισης.

Η American Hellenic Hull πρεσβευτής της σύνδεσης του ελληνικού και κυπριακού με το Αμερικανικό επιχειρείν, στηρίζει την πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να καταστεί ο θεσμός εκείνος της συνολικής αναβάθμισης της αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα.

Η AHHIC δίνει το στίγμα για την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών της ναυτασφάλισης ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης των ναυτιλιακών κέντρων Πειραιά και Λεμεσού.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn