Δημοσίευση: 15 / 12 / 2015
Κώστας Λαμπριανός: Η κεντρική εξουσία να μην είναι ανάχωμα στην ανάπτυξη
H κεντρική διοίκηση θα πρέπει να πάψει να είναι ανάχωμα στην ανάπτυξη και να στηρίζει πρωτοβουλίες ναυτιλιακών εταιρειών που στην ακριτική Ελλάδα επιτελούν και κοινωνικό και εθνικό έργο είναι το μήνυμα που στέλνει ο Κώστας Λαμπριανός, εκπρόσωπος της Dodekanisos Seaways, μιλώντας στο maritimes.gr

Στη μέση, η κα Ειρήνη Σπανού, η οποία και παρέλαβε το βραβείο «Ακτοπλοϊκή Εταιρεία της Χρονιάς», αριστερά της ο κ. Γιώργος Σπανός και δίπλα του ο κ. Κώστας Λαμπριανός. Δεξιά της κας Σπανού, ο κος και η κα Πρατικάκη, της NAVAL ARCHITECTURE PROGRESS, στο τραπέζι της εταιρείας, μαζί με άλλα στελέχη της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής, λίγο πριν τη βράβευση.
Η εταιρεία βραβεύτηκε ως Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς στην εκδήλωση απονομής των Lloyds Awards την περασμένη Παρασκευή.

-Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας για να είσαι πρώτα από όλα συνεπής, γιατί τα νησιά, ειδικότερα τα μικρά και απομονωμένα, στηρίζουν πάρα πολλές ελπίδες -και απαιτήσεις ακόμα- για την τουριστική τους ανάπτυξη σε αυτά τα πλοία. Τα πλοία της εταιρείας μας είναι για τους νησιώτες – κι αυτό είναι τιμή για μας, είναι αυτό που κατακτήσαμε με πολύ αγώνα- το λεωφορείο της θάλασσας, το μετρό της θάλασσας.

Η “Dodekanisos Seaways, στα Δωδεκάνησα θα σας πουν, είναι το μετρό των νησιών μας.” Όπως είναι για σας εδώ το μετρό από το Σύνταγμα προς αλλους προορισμούς, είναι και εκεί με μια συνέπεια στις ώρες, στις αφιξεις και αναχωρήσεις. Αυτό βεβαίως δε γίνεται και τυχαία. Είναι πολύ μεγάλος αγώνας, έχουμε θαυμάσια πληρώματα, έναν κόσμο που μας στηρίζει. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα νησιά της Δωδεκανήσου μας έχουν τιμήσει. Κι εμείς λέμε μόνο ένα πράγμα- ότι θα κάνουμε κάθε χρόνο το καλύτερο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

-Επιτελείτε πέρα από έναν επιχειρηματικό σκοπό και μια ειδική κοινωνική αποστολή ως ντόπιος.

-Η εταιρεία μας δεν είναι μόνο μια ιδιωτική εταιρεία που κόβει εισιτήρια, μεταφέρει κόσμο και κερδίζει. Είναι μια εταιρεία με έντονο κοινωνικό πρόσωπο που λείπει στην εποχή της εκμετάλλευσης και της κερδοσκοπίας. Δεν θέλω να μιλάω γι αυτό. Ξέρουν οι Δωδεκανήσιοι τί προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, σε αναξιοπαθούντες, στον πολιτισμό, στην Υγεία και εθνικά.

-Αυτό είναι ένα μήνυμα και προς την κεντρική εξουσία και διοίκηση.

-Η κεντρική διοίκηση δεν είναι τόσο απόμακρη. Ξέρει. Θα έλεγα πως η κεντρική διοίκηση και ειδικά σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ναυτιλίας που εν πολλοίς καθορίζει και τη ζωή μιας ναυτιλιακής επιχείρησης, θα πρέπει να δει με παρα πολύ συμπάθεια πρωτοβουλίες σαν τις δικές μας και όχι- γιατί συμβαίνει και αυτό δυστυχώς – να είναι ανάχωμα στην ανάπτυξη πολλές φορές, να έχει έναν ανασταλτικό ρόλο. Να μην ξεχνάει το κεντρικό κράτος, ότι τα Δωδεκάνησα είναι ακριτική περιοχή, είναι εθνική περιοχή. Ζει ο Δωδεκανήσιος από την ώρα που γεννιέται μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει το χνώτο του Γκρίζου Λύκου και αυτά η κεντρική εξουσία δεν πρέπει να τα ξεχνάει ποτέ, αλλά να στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, γιατί δεν μπορώ να πω πως έχει συμβεί στην περίπτωσή μας. ‘Exουμε χύσει ιδρώτα πολύ και κόπο και αγώνα για να είμαστε εδώ που είμαστε.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn