Δημοσίευση: 29 / 9 / 2017
Ε. Χαλδεάκης: Ενοποιούμε όλες τις πληροφορίες σε μια πλατφόρμα
Η ναυτιλία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή επισημαίνει ο Ευθύμιος Χαλδεάκης, Sr. Strategic Accounts Manager της SetelHellas, μιλώντας στο maritimes.gr

δεξιά, ο κ. Χαλδεάκης στο περίπτερο της SetelHellas στο 3RD ShipIT conference, στα πλαίσια του οπίου έγινε η συνέντευξη
Υποστηρίζει πως η ναυτιλία περνάει σε μια ψηφιακή εποχή κάτι το οποίο απαιτεί τον μετασχηματισμό διαδικασιών και πρακτικών που ίσχυαν μέχρι σήμερα σε μια καινούργια μορφή, σε μια αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική μορφή.

Τονίζει παράλληλα πως αυτή η διαδικασία πρακτικά λείπει από την ναυτιλία σήμερα, όμως,  οι εταιρείες σιγά σιγά γίνονται όλο και πιο δεκτικές σε αυτό το κομμάτι.

« Ξεκινάει μια καινούργια εποχή για τις ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και για τις εταιρείες που παρέχουν προηγμένες τεχνολογικές λύσεις όπως η SetelHellas, αυτό γίνεται όλο και πιο έκδηλο όσο περνάει ο καιρός και πιστεύω ότι θα κορυφωθεί μέσα στο 2018». αναφέρει ο κ. Χαλδεάκης, εξηγώντας πως τόσο λόγω των νέων απαιτήσεων και κανονισμών τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και σε επίπεδο IMO που θα αρχίσουν να ισχύουν από το επόμενο έτος, όσο και λόγω των συνεχως αυξανόμενων απαιτήσεων των Ναυλωτών, η αγορά θα οδηγηθεί πιο σύντομα από το αναμενόμενο σε μια τέτοια διαδικασία.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι των λύσεων που παρέχει στην Ελληνική και την παγκόσμια ναυτιλία η SetelHellas, ο Sr. Strategic Accounts Manager της εταιρείας αναφέρεται στα iForms, τη νέα λύση της SetelHellas, μια νέα επιχειρηματική φιλοσοφία ικανή να παρέχει τις σωστές πληροφορίες στην κατάλληλη στιγμή και στη σωστή μορφή.

«Και δεν είναι τίποτε άλλο από αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε ένα single window, δηλαδή μια πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορούμε και να ενοποιούμε πληροφορίες οι οποίες προέρχονται είτε από αισθητήρες (sensors) πάνω στο πλοίο, είτε από το πλήρωμα, είτε από άλλες εγκατεστημένες εφαρμογές. Όλες οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να εισάγονται μια φορά στο σύστημα και να συγκεντρώνονται σε ένα ‘σημείο’ απ’ όπου θα είναι διαθέσιμες για όλους και αυτό ακριβώς κάνουμε».

Η ολοκληρωμένη λύση της SetelHellas προσθέτει ο κ. Χαλδεάκης, διαθέτει την τεχνολογία και την δυνατότητα ολοκλήρωσης με τις λύσεις της SetelHellas αλλά και μπορεί να συνδεθεί τόσο και με άλλες βάσεις πληροφοριών που μπορεί να υπάρχουν είτε στο πλοίο είτε στο γραφείο «ομογενοποιώντας και ενοποιώντας έτσι, όλη την πληροφορία σε μια πλατφόρμα».  

Η SetelHellas δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς εταιρείες αλλά διαθέτει και ένα σημαντικό πελατολόγιο.

«Αυτή τη στιγμή είχαμε τη χαρά πριν μια εβδομάδα περίπου, να πραγματοποιήσουμε το δεύτερο launch της διεθνούς συνεργασίας που έχουμε με την Endress+Hauser. Το ευρωπαϊκό launch έγινε στην Ελβετία με συμμετοχή περίπου 12 χωρών από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε την δουλειά μας σε πάνω από 15 χώρες στην Ευρώπη και την Ασία. Eπίσης η διεθνής συνεργασία της SetelHellas με τη Cisco η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, αλλα και η συνεργασία μας με μεγάλους κατασκευαστες στην Ασία, όπως η Hyundai, όπου έχουμε ήδη αναλάβει έργα τα οποία είτε έχουμε ολοκληρώσει, είτε είναι σε εξέλιξη, μας κάνουν να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και δικαιώνουν τις προσδοκίες μας». αναφέρει ο κ. Χαλδεάκης, ενώ επικεντρώνεται στο μεγάλο project το οποίο έχει αναλάβει η SetelHellas στη Σιγκαπούρη και βρίσκεται στην τελική του φάση και αφορά την αυτόματη συλλογή και μεταφορά δεδομένων πετρέλευσης (bunkering) από όλα τα πλωτά μέσα εφοδιασμού καυσίμων στην Κρατική Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης. «Αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μόνο θετικές ενδείξεις για το μέλλον είμαστε πολύ αισιόδοξοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ηγετική θέση στην διεθνή αγορά της Ναυτιλιακής Τεχνολογίας».

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn