Δημοσίευση: 12 / 10 / 2017
Το PCAI χορηγός της έκθεσης «Στοιχεία» της Δανάης Στράτου
Στοχεύοντας στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσα από την τέχνη, το Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI) συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τη διεθνώς καταξιωμένη εικαστικό Δανάη Στράτου, στηρίζοντας την έκθεση της καλλιτέχνιδας με τίτλο «Στοιχεία».

Η έκθεση γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» της Ελευσίνας και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά ως τις 30 Νοεμβρίου 2017.
Η έκθεση παρουσιάζει στο κοινό στοιχεία τεκμηρίωσης από τη διαδικασία δημιουργίας του έργου «Πάνω στη Γη Κάτω από τα Σύννεφα» της Δανάης Στράτου – που πραγματοποιήθηκε επίσης με πλατινένια χορηγία από το PCAI – και διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» από το Δήμο Ελευσίνας, τον οργανισμό Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν και στοιχεία καταγραφής από προηγούμενα έργα της καλλιτέχνιδας, όπως το εμβληματικό Desert Breath, ένα από τα μεγαλύτερα έργα Land Art στον κόσμο, που δημιουργήθηκε από την ομάδα D.A.ST. (Δ. Στράτου, Σ. Κωνσταντινίδη, Α. Στράτου) το 1997 στην έρημο της Αιγύπτου.

Η έκθεση, που κατά κάποιο τρόπο λειτουργεί ως αναδρομή στο έργο της εικαστικού αφού συγκεντρώνει και παρουσιάζει στοιχεία από διάφορα έργα της, αναδεικνύει τα στοιχεία του φυσικού και του ανθρώπινου περιβάλλοντος και την έννοια της κατοίκησης του ανθρώπου πάνω στη Γη, θέματα που έχουν απασχολήσει αρκετά τη Δανάη Στράτου και αντικατοπτρίζονται έκδηλα στα έργα που παρουσιάζονται.

Με αφορμή τη συνέχεια της συνεργασίας του PCAI με την κ. Δανάη Στράτου, ο Διευθυντής του Polyeco Contemporary Art Initiative και Εκτελεστικός Πρόεδρος της Polyeco Group, κύριος Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος, δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συνεργαζόμαστε και πάλι με τη Δανάη Στράτου, μία από τις πλέον καταξιωμένες εκπροσώπους του χώρου των εικαστικών στην Ελλάδα. Στο έργο της Δανάης αντανακλάται ξεκάθαρα εκτός άλλων και το όραμα του PCAI, η ευαισθητοποίηση δηλαδή του κοινού στο πάντα επίκαιρο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση, ειδικά σε ένα τόπο με τόσο έντονο συμβολισμό όπως η Ελευσίνα».

Η έκθεση «Στοιχεία» θα διαρκέσει ως τις 30 Νοεμβρίου 2017, λαμβάνει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας) και είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά εκτός αργιών. Πληροφορίες: 210 5565613, http://aisxylia.gr/

 

Λίγα λόγια για το PCAI:

Το PCAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από την διαχείριση των αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σκοπός του PCAI συνίσταται κυρίως στην ανάληψη δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον και τη βιώσιμη διαχείριση του μέσω των Τεχνών, με βασικό σκοπό την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Το PCAI είναι αγγελιοφόρος της πεποίθησης μας, ότι ο πολιτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία περιβαλλοντικής αφύπνισης και μπορεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση, όχι μέσω του φόβου και των ενοχών, άλλα αναδεικνύοντας πραγματικές ανησυχίες και επικοινωνώντας την επιστημονική γνώση μέσα από την λεπτότητα της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στην πράξη, η πρωτοβουλία προσπαθεί να φέρει κοντά καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και επιστήμονες, δημιουργώντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας. Το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο την δημιουργία μιας νέας γέφυρας μεταξύ ανθρώπων που εκπροσωπούν διαφορετικές επιστήμες και πολιτισμούς. Μέσα από συνέργιες δημιουργούνται έργα τέχνης αλλά και ζυμώσεις που ερευνούν το περιβάλλον και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας για την προστασία του. Το PCAI δημιουργεί ουσιαστικό διάλογο και ευκαιρίες για πειραματισμό, παράγοντας αυθεντική έρευνα και δημιουργώντας νέα μοντέλα καλλιτεχνικής παραγωγής και επιστημονικής γνώσης.

 

Follow us on social:

Facebook: https://www.facebook.com/PCAI2016/

Instagram: https://www.instagram.com/pcai_polyeco/

Twitter: https://twitter.com/pcai2015

Youtube: http://bit.ly/2q2Pwpq

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn