Δημοσίευση: 15 / 5 / 2018
Φταίει η κρουαζιέρα για τον υπερτουρισμό;ΟΧΙ !
Οι κρουαζιέρες δεν προκαλούν υπερτουρισμό τόνισε ο πρόεδρος της Costa Cruises, κ. Neil Palomba, διαψεύδοντας την κριτική που έχει δεχθεί η κρουαζιέρα στην υπερ-συγκέντρωση τουριστών στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Βενετίας.

Ο οργανωμένος τουρισμός κρουαζιέρας έχει ελάχιστο αντίκτυπο στις τοπικές συνθήκες ζωής, είπε ο κ. Palomba μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Όπως εξήγησε, από τα 25 εκατ. τουριστών που επισκέφθηκαν πέρυσι τη Βενετία, μόλις τα 1,5 εκατ., δηλαδή λιγότερο από το 6%, ήταν τουρίστες κρουαζιέρας.

Ο κ. Palomba είπε ότι οι πόλεις και οι κοινωνίες έχουν το καθήκον να κατευθύνουν τη ροή τουριστών, αντί να κατηγορούν τις κρουαζιέρες, αφού γνωρίζουν 18 μήνες πριν πότε και πόσοι επιβάτες θα φθάσουν στον προορισμό. Δήλωσε δε ότι η κρουαζιέρα είναι ο εύκολος στόχος για κάποιον που θέλει να κατηγορήσει τον υπεύθυνο του υπερ-τουρισμού, καθώς λόγω της επιβλητικής παρουσίας των κρουαζιερόπλοιων.

Η Costa Cruises επιδιώκει να περιορίσει την υπερ-συγκέντρωση τουριστών σε πόλεις όπως η Βενετία, το Ντουμπρόβνικ ή η Βαρκελώνη, πραγματοποιώντας εκδρομές ξηράς σε λιγότερο γνωστά μέρη.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn