Δημοσίευση: 12 / 7 / 2018
Costamare: Επικερδείς συμφωνίες με Yang Ming και Maersk Line
Την παραγγελία πέντε νεότευκτων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, από τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang Shipbuilding Group, ανακοίνωσε, προσφάτως, η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Costamare Inc.

Τα πλοία, που αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2020 και του δεύτερου τριμήνου του 2021, θα είναι χωρητικότητας 12.690 TEU έκαστο και έχουν ήδη χρονοναυλωθεί για περίοδο δέκα ετών από την κινεζική Yang Ming.

Κύκλοι της  Costamare   αναφορικά  για  τη συνεργασία  με την κινεζική εταιρεία Yang Ming ανέφεραν ότι «είμαστε ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι επεκτείνουμε την εταιρική μας σχέση με την Yang Ming μέσω της τελευταίας αυτής συναλλαγής που αφορά νεότευκτα πλοία»

Συνεργασία με την  Maersk Line

Η εταιρεία Costamare γνωστοποίησε , ακόμη, ότι τον περασμένο Ιούνιο προχώρησε στην απόκτηση δύο wide-beam πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατασκευής 2013 και χωρητικότητας 5.000 ΤEU έκαστο. Τα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρουν τα ονόματα c/v « Megalopolis»  και c/v «Μarathopolis « και αναμένεται να παραδοθούν στην Costamare τον Σεπτέμβριο του 2018 ενώ, όπως ανακοινώθηκε, θα ναυλωθούν από την Maersk Line για τα επόμενα επτά  έτη.

« Η απόκτηση των συγκεκριμένων πλοίων θα πραγματοποιηθεί μέσω της διάθεσης μετρητών, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με κορυφαίο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την χρηματοδότηση των πλοίων» ανέφεραν κύκλοι της εταιρείας και συμπλήρωσαν: «Παράλληλα, ανανεώνουμε συνεχώς τον στόλο μας με σύγχρονα second-hand πλοία τα οποία έχουν ναυλωθεί από την Maersk Line για εφτά χρόνια. Οι νέες αυτές συμφωνίες θα μας αποφέρουν έσοδα περίπου 650 εκατ.δολάρια».

Star Bulk:  Απέκτησε 15 πλοία της Songa BulΚ

Την εξαγορά 15 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου από την Songa Bulk ASA. Ανακοίνωσε η εταιρεία  Star Bulk Carriers Corp., πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία ελληνικών συμφερόντων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η  ολοκλήρωση της εξαγοράς, όπως έγινε γνωστό,  πραγματοποιήθηκε μέσω της διάθεσης 13,725 εκατ. κοινών μετοχών της Star Bulk και 145 εκατ. δολαρίων  σε μετρητά.

Μετά την επίτευξη του deal, o κ. Arne  Blystad της Songa αναλαμβάνει χρέη Class C Director στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Bulk, ενώ ο κ. Herman Billung καθήκοντα Αντιπροέδρου.

Με την προσθήκη των 15 αυτών πλοίων ο στόλος της Star Bulk θα απαριθμεί πλέον 108 πλοία (17 Newcastlemax, 18 Capesize, 2 Mini Capesize, 7 Post Panamax, 35 Kamsarmax, 2 Panamax, 16 Ultramax και 11 Supramax) με μέση χωρητικότητα 12,26 εκατ. dwt.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn