Δημοσίευση: 12 / 7 / 2018
Aegean Lining Lab στη Σχοινούσα για τη γαλάζια επιχειρηματικότητα χρυσό βραβείο καινοτομίας στην εκπαίδευση
Το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διοργάνωσε το Aegean Living Lab για την Γαλάζια Επιχειρηματικότητα, στις 30/05-05/06/2018 στη Σχοινούσα σε συνεργασία με την κοινωφελή αστική εταιρεία «ΑΕΛΙΑ» και τη συνεργασία του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και του Συλλόγου Σχοινουσιωτών.

Το Aegεan Living lab στη Σχοινούσα οργανώθηκε μετά την βράβευση  της δράσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Χρυσό Βραβείο καινοτομίας στην εκπαίδευση από τα Education Leaders Awards 2018.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε εύρος δραστηριοτήτων, όπως διαλέξεις αλλά και έρευνα πεδίου με στόχο την καλλιέργεια της επιχειρηματικής νοοτροπίας των φοιτητών και φοιτητριών αλλά και των νέων του νησιού  στα θέματα γαλάζιας οικονομίας και βιώσιμης επιχειρηματικότητας.

Αποστολή των συμμετεχόντων ήταν η δημιουργία επιχειρηματικών σχεδίων παρακινούμενοι από τις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργεί η νησιωτικότητα. Οι φοιτητές και φοιτήτριες του Living Lab ανέπτυξαν τέσσερεις επιχειρηματικές ιδέες που αφορούσαν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας των επισκεπτών στη Σχοινούσα, μέσω της διαμόρφωσης διαδρομών σε συνδυασμό με τεχνικές gamification, την αναβάθμιση της προβολής του νησιού μέσω του σχεδιασμού εξειδικευμένης ιστοσελίδας, στη δημιουργία αθλητικών πακέτων διακοπών σε συνδυασμό με τη διοργάνωση ετήσιων αγώνων motocross και τέλος στη δημιουργία μπύρας με εκχύλισμα φάβας, το κύριο παραδοσιακό προϊόν της Σχοινούσας. Οι επιχειρηματικές ιδέες παρουσιάστηκαν την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου σε επιχειρηματίες και τοπικούς παράγοντες του νησιού.

Πέραν των διαλέξεων πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια για παρουσιάσεις απο την εταιρεία PPP Learn, παιχνίδια ενίσχυσης της ομαδικότητας, αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η δράση συλλογικής κουζίνας, σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη.

Το AEGEAN LIVING LAB πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των: Seaven, Mylaki Shipping Agency, Γενικό Προξενείου Μάλτας στον Πειραιά, Enea Management, Libero Group και Vamvaship Maritime, Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, χορηγός μετακινήσεων των συμμετεχόντων ήταν η BLUE STAR FERRIES.

Διαδώστε αυτό το άρθρο με τους παρακάτω τρόπους:
  Google Plus
  LinkedIn