Τρίτη, Σεπτέμβριος 22, 2020
18/01/2020

Το Ίδρυμα Ωνάση αναλαμβάνει τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας

ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ.

Έχοντας ακούσει από νωρίς τα μηνύματα της νέας εποχής, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ στηρίζει την καινοτομία, την επιστήμη και την τεχνολογία αιχμής μέσα από τις δράσεις του στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την ΥΓΕΙΑ. Επενδύουμε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την ψηφιακή εκπαίδευση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, προωθούμε τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στα σχολεία για τους τρόπους με τους οποίους η τεχνολογία μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ συμμετέχουμε σε ένα δυναμικό φόρουμ διαλόγου ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη, από την ΑΘΗΝΑ στο Λος Άντζελες και από το Λονδίνο στη Βηρυτό. Στο υπό κατασκευή ΩΝΑΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΩΕΜΕΚ) και το ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ Κέντρο (ΩΚΚ) η καινοτομία τίθεται στην υπηρεσία της ιατρικής, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου «ψηφιακού νοσοκομείου».

Το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ, για περισσότερα από 40 χρόνια, στηρίζει την Ελλάδα στα καλύτερά της μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποτροφιών, απελευθερώνοντας τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, ενισχύοντας τα ιδρύματα ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό, αλλά και επενδύοντας στις συνέργειες και τα ανθρώπινα δίκτυα. Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας στο κεντρικό κτίριο του Ιππικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος στο Γουδή είναι μια ακόμη τέτοια πρωτοβουλία, όπου η τεχνολογική καινοτομία συναντά τις αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας στα δεδομένα της νέας ψηφιακής εποχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Σ. Παπαπαδημητρίου, «Για το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ η μεταστέγαση υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας στο κεντρικό κτίριο του Ιππικού Ολυμπιακού Συγκροτήματος στο Γουδή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που σκοπεύει στη δημιουργία του «Σπιτιού της Τεχνολογίας» στην Ελλάδα. Ύστερα από την πρόσκληση του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα, αναλαμβάνουμε τις μελέτες αλλά και την υλοποίηση του έργου. Στηρίζουμε τη νέα Γενική Γραμματεία στην προσπάθεια της να μεταμορφωθεί σε κυψέλη ψηφιακής ανάπτυξης, καταλύτη αριστείας και εξωστρέφειας. Το μέλλον της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας ταυτίζεται με το παρόν και το μέλλον των αρχών του Ιδρύματος Ωνάση. Στον ορίζοντα του 2021 θεωρούμε ότι στόχος μας είναι να οραματιστούμε πώς θέλουμε τη χώρα μας σε δέκα, είκοσι ή εκατό χρόνια. Γιατί ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο τεχνολογικής ακμής το μέτρο όλων των πραγμάτων παραμένει ο άνθρωπος.»

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως, «Το σημαντικότερο είναι ότι μια απολύτως κρίσιμη κρατική δομή, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, τόσο σημαντική καθώς η χώρα ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή, αποκτά μία μόνιμη ΣΤΕΓΗ σε ένα κτίριο με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το οποίο απ’ ότι έχω δει θα γίνει, θα μετατραπεί σε ένα πραγματικό κόσμημα. Και χαίρομαι μάλιστα και είδα ότι θα υπάρχει και μία αίθουσα στο όνομα του Αλέξανδρου Ωνάση, που νομίζω ότι σημαδιακά έχει πολύ μεγάλη αξία. Οπότε, ευχαριστούμε για ακόμα μία σημαντική δωρεά το Ίδρυμα και προσβλέπουμε στη γρήγορη ολοκλήρωση του project. Εσείς, εξάλλου, έχετε μεγάλη εμπειρία να τα διαχειρίζεστε αυτά, ώστε εντός του 2021 να μπορέσουμε να κάνουμε τα εγκαίνια και να μετεγκατασταθεί όλο το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας στο νέο του σπίτι.»

Με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση ο νέος χώρος θα προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Στον ορίζοντα του 2021 θεωρούμε ότι στόχος μας είναι να οραματιστούμε πώς θέλουμε τη χώρα μας σε δέκα, είκοσι ή εκατό χρόνια.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας