Σάββατο, Οκτώβριος 01, 2022
06/07/2022

H ΣΕΠ Α.Ε. στηρίζει τη σημαντική προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Γιώργου Σφάλτου

Σε μια νέα έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής της ευαισθησίας και των πραγματικά θετικών πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προχώρησε η ΣΕΠ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Mονοπρόσωπη Α.Ε.). Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσέφερε την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, ένα ειδικό sit- ski αμαξίδιο στον Παραολυμπιονίκη κολύμβησης, Γιώργο Σφαλτό, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αγάπη Φροντίδα Ζωής».

Ο αθλητής που κατέχει πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις, με πιο πρόσφατες την κατάκτηση της τέταρτης και έβδομης θέσης στα 100μ πρόσθιο και στα 50μ ελεύθερο στυλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, έχει ως όνειρο να λάβει μέρος και στη χειμερινή Παραολυμπιάδα του 2026, στο αγώνισμα του σκι. Η στήριξη αυτού του τόσο σημαντικού εγχειρήματος από τη ΣΕΠ υπήρξε ιδιαίτερης σημασίας, καθώς τα προηγούμενα έτη ο παραολυμπιονίκης προπονούνταν με δανεικό, παλαιάς τεχνολογίας αμαξίδιο του σκι, γεγονός που αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξή του.

Η δωρεά αυτή αποτελεί συνέχεια σε μια σειρά διαρκών δράσεων της εταιρείας ΣΕΠ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της συμβολής της στη αναβάθμιση των συνθηκών ζωής ατόμων ή κοινωνικών ομάδων που χρήζουν στήριξης.

Ο Παραολυμπιονίκης ανέφερε για τη χορηγία αυτή « Η ευγενική ανταπόκριση και η προσφορά του αμαξιδίου sit ski από τη ΣΕΠ A.E., μου δίνει μεγάλη χαρά αφού πλέον οι δυνατότητες για να διεκδικήσω μια θέση και στη χειμερινή Παραολυμπιάδα ενισχύονται, με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται μια μεγάλη μου επιθυμία. Στόχος μου για το σκι είναι να καταφέρω να προετοιμαστώ μέσα από διεθνείς αγώνες και εντατικές προπονήσεις έτσι ώστε να λάβω μέρος στην χειμερινή Παραολυμπιάδα του 2026 που θα γίνει στην Ιταλία. Ο νέος αυτός εξοπλισμός, μου δίνει άλλες δυνατότητες προετοιμασίας».

Το sit- ski αμαξίδιο παρέδωσε ο Han Wei, PR & Communications Manager της ΣΕΠ Α.Ε.: «Είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε ενεργά το έργο σημαντικών φορέων που μεριμνούν για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην περίπτωση αυτή, η χαρά μας είναι ακόμη μεγαλύτερη που είμαστε συνοδοιπόροι στην προσπάθεια ενός σπουδαίου αθλητή για την κατάκτηση νέων διακρίσεων.»

Σε λιγότερο από 6 μήνες η ΣΕΠ A.E. έχει δωρίσει συνολικά τέσσερα αμαξίδια ειδικού τύπου, δυο εκ των οποίων σε παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή Ειρήνη από το Πέραμα παρέλαβε στις 6 Ιουνίου το αναπηρικό ειδικό κάθισμα μπάνιου, ενώ ο μικρός Σταύρος παρέλαβε στις 15 Μαρτίου το δικό του ειδικού τύπου αμαξίδιο που είχε ανάγκη.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας