Κυριακή, Οκτώβριος 02, 2022
22/07/2022

Η Celestyal Cruises φιλοξενεί παιδιά και συνοδούς πρόσφυγες από την Ουκρανία στηρίζοντας το έργο της οργάνωσης «κιβωτός του κόσμου»

Με πνεύμα αλληλεγγύης και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, η Celestyal Cruises «ταξιδεύει» ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Αιγαίο, προσφέροντας εμπειρίες, στήριξη και χαμόγελα σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η Celestyal Cruises, η βραβευμένη και αναγνωρισμένη ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τη μακρόχρονη δέσμευσή της σε προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με αποδέκτες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και συγκεκριμένα εξακολουθεί να συνδράμει το έργο του Εθελοντικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου», με επίκεντρο, αυτή τη φορά, τη στήριξη οικογενειών προσφύγων του πολέμου της Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, η Celestyal Cruises στηρίζει έμπρακτα την «Κιβωτό του Κόσμου», χαρίζοντας χαμόγελα και δύναμη στα παιδιά που το έχουν περισσότερο από όλους ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2022, η εταιρεία προσέφερε σε 40 πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία όπου μαζί με εθελοντές της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» και τον ιδρυτή της, Πατέρα Αντώνιο, τους έδωσαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτική εκδρομή που ενθουσίασε τους μικρούς και μεγαλύτερους ταξιδιώτες, γεμίζοντάς τους χαμόγελα στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Η κρουαζιέρα επισκέφθηκε προορισμούς, όπως την Αρχαία Έφεσο, την Πάτμο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μνημεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, τοπικές γεύσεις, ενώ απόλαυσαν τους παραδοσιακούς χώρους και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες που προσέφερε το πλοίο.

Ο πάτερ Αντώνιος Παπανικολάου, Ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» υπογράμμισε: «Σε μία δύσκολη περίοδο για όλους μας ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς την Celestyal Cruises για τη στήριξή της στο έργο μας. Στη φετινή κρουαζιέρα μαζί με τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου συμμετείχαν και πρόσφυγες, μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία, οι μαθητές του ουκρανικού προσφυγικού σχολείου με τους καθηγητές τους, που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα. Βίωσαν το τρομερό πρόσωπο του πολέμου κι έφυγαν βίαια από την χώρα τους, αλλά χάρη στην Κιβωτό βιώνουν την αγάπη, τη φιλοξενία, την ειρήνη και την αλληλεγγύη σε μία άγνωστη για αυτούς χώρα. Χάρη στην εντυπωσιακή κρουαζιέρα της Celestyal βίωσαν την ομορφιά της πατρίδας μας. Δηλώνουμε όλοι παρόντες στη ζωή, στην αλληλεγγύη, στην ειρήνη, για οτιδήποτε μας χαρακτηρίζει ως τέκνα του Θεού. Αυτά που μας ενώνουν είναι τα προβλήματά μας. Γιατί τι έχει τελικά αξία αν δεν υπάρχουν σε μία κοινωνία, αγάπη, δεσμοί αλληλεγγύης, ειρήνη κι ελπίδα;»

«Σε ένα ταξίδι γεμάτο ωραίες στιγμές και χαμογελαστά πρόσωπα, είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της «Κιβωτού του Κόσμου», υποστηρίζοντας το έργο της και τη συνεισφορά της στην ευπαθείς ομάδες από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας.. Σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς παγκοσμίως, είναι αξίες όπως η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η φιλοξενία που έχουν μεγαλύτερη σημασία», δήλωσε η κα Φρόσω Ζαρουλέα, Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων της Celestyal Cruises.

Σχετικά με τη Celestyal Cruises
Η Celestyal Cruises έχτισε γρήγορα μία πολυβραβευμένη εταιρική φήμη και αναγνώριση, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, χάρη στην τοπική εμπειρία και την εξαιρετική φιλοξενία που παρέχει στους ταξιδιώτες της. Η εταιρεία διαχειρίζεται δύο κρουαζιερόπλοια, που το καθένα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για ζεστή και προσωπική εξυπηρέτηση. Επίκεντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι η μοναδική ελληνική κληρονομιά που συνδυάζει την εξαιρετική φιλοξενία με την πραγματική διείσδυση στον πολιτισμό των περιοχών που επισκέπτεται η εταιρεία, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά.

Υγιεινή & Ασφάλεια
Στη Celestyal Cruises, οι κύριες προτεραιότητές μας είναι η συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών, του πληρώματος και των τοπικών κοινωνιών που επισκεπτόμαστε. Ως μέλη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA), έχουμε δεσμευτεί να υιοθετήσουμε τα απαραίτητα και θεμελιώδη στοιχεία των ενισχυμένων πρωτόκολλων υγιεινής, στο πλαίσιο της σταδιακής επανέναρξης της κρουαζιέρας. Επικαιροποιημένα από κορυφαίους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες ιατρούς, Ευρωπαϊκές και Ελληνικές υγειονομικές αρχές, τα πρωτοκόλλα αυτά θα εφαρμόζονται στη συνολική εμπειρία της κρουαζιέρας. Τα μέτρα Ασφάλειας και Υγιεινής θα αξιολογούνται διαρκώς και θα αναπροσαρμόζονται βάσει των τρεχουσών εξελίξεων στην πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη και της λήψης νέων μέτρων πρόληψης, θεραπείας και περιορισμού του ιού.

Βραβεία
Μεταξύ του 2014 και του 2021 η Celestyal Cruises έχει λάβει κορυφαίες διακρίσεις στα Tourism Awards, τα οποία είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία στην ελληνική τουριστική βιομηχανία. Οι διακρίσεις περιλαμβάνουν 1 Πλατινένιο, 14 Χρυσά, 9 Ασημένια και 5 Χάλκινα βραβεία, τα οποία αφορούν κατηγορίες όπως «Guest Experience Excellence,», «Solo Travel», «Πρωτοβουλίες CSR και Συμβολής στην Εθνική Οικονομία». Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 η Celestyal Cruises έλαβε το βραβείο «Καλύτερης Εξυπηρέτησης» στα UK Editors’ Picks Awards της Cruise Critic, καθώς και δύο βραβεία για κατάκτηση της πρώτης θέσης στις κατηγορίες «Εκδρομές στην Ξηρά» και «Αξία» και δύο βραβεία δεύτερης θέσης, για τις κατηγορίες «Υπηρεσίες» και «Ψυχαγωγία». Το 2019 και το 2020, η εταιρεία έλαβε αναγνώριση για τη συνολική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο στα MedCruises Awards.

Κοινωνική Υπευθυνότητα
Η Celestyal Cruises δεσμεύεται πλήρως απέναντι στη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές. Η εταιρία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συμπληρωματικά, η Celestyal Cruises υποστηρίζει πολιτιστικές ΜΚΟ, καθώς και την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, την εξέλιξη των σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών, αλλά και την ευημερία των παιδιών.

Πιστοποίηση ISO
Όλο το φάσμα της διαχείρισης των κρουαζιερόπλοιων, όπως η τεχνική διαχείριση, οι τομείς του ξενοδοχείου και των πληρωμάτων και η διοικητική διαχείριση είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Η DNV, η οποία αποτελεί την ελεγκτική αρχή, θεωρείται ευρέως η μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη εταιρία αξιολόγησης στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τη Celestyal Cruises:
FacebookInstagramTwitterLinkedInYouTubePinterest

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας