Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
27/07/2022

Δωρεά για την αναβάθμιση του ναυτικού νοσοκομείου Αθηνών υπογραφή πρωτόκολλου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου υπεγράφη το πρωτόκολλο ανάληψης έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Ναυάρχου ε.τ. κ. Πάνου Λασκαρίδη. Τη συμφωνία υπέγραψε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο κ. Λασκαρίδης στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, παρουσία του Υπουργού, κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου και του Υφυπουργού κ. Νίκου Χαρδαλιά, ενώ στην τελετή παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης προχώρησε στη δωρεά με στόχο την παροχή της πλέον σύγχρονης θεραπευτικής αγωγής και υγειονομικής περίθαλψης στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τις οικογένειές τους, τον κτηριακό και εξοπλιστικό εκσυγχρονισμό της Πτέρυγας Νοσηλείας 3Β, τη συγκρότηση χώρων για την Καρδιολογική Κλινική. Επιπλέον, προβλέπεται η συγκρότηση Πτέρυγας Βραχείας Νοσηλείας, η οποία θα περιλάβει δυνατότητες πλήρους ιατρικής υποστήριξης σε βραχυχρόνια βάση -μεταξύ άλλων- θεραπευτικών δραστηριοτήτων ογκολογικών, αιματολογικών και νευρολογικών θεραπειών.

Το έργο της ανακαίνισης και αναβάθμισης του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στη σειρά δωρεών του κ. Πάνου Λασκαρίδη προς το Πολεμικό Ναυτικό. Οι δωρεές περιλαμβάνουν τρία πλοία Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ ΑΤΛΑΣ Ι, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΠΓΥ ΑΙΑΣ), ένα πλοίο εκπαίδευσης Ναυτικών Δοκίμων (ΚΥΚΝΟΣ 1), το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτροπαραγωγών ζευγών σε φρεγάτες «ΚΥΚΝΟΣ», και τη δωρεά βοηθητικών μηχανημάτων σε φρεγάτες, καθώς και συνεισφορές στην αναπαλαίωση του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας