Τρίτη, Φεβρουάριος 07, 2023
18/08/2022

Πληθώρα κοινωνικών δράσεων της ΣΕΠ ΑΕ – Ενισχύει συνεχώς τις σχέσεις με την κοινωνία του Πειραιά

H Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ), έχει διοργανώσει πληθώρα κοινωνικών δράσεων ενισχύοντας παράλληλα τις σχέσεις του με την τοπική κοινωνία του Πειραιά, όπου μόνο για φέτος ολοκλήρωσε δωρεές συνολικού ύψους 70.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, η ΣΕΠ ΑΕ έκανε δωρεά στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας ύψους 20.000 ευρώ, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των παιδιών κατά τη διάρκεια των σχολικών τους χρόνων (από 6 έως 18 ετών). Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΕΠ κ. Zhang Anming, τόνισε ότι αυτή η χειρονομία είναι μια συμβολή στο εξαιρετικό έργο του Ιδρύματος και ότι η ΣΕΠ ΑΕ θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία υποστηρίζοντας τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ανάπτυξης και εκπαίδευσης των παιδιών. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος κ. Φίλιππος Σκαραμαγκάς, ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΣΕΠ ΑΕ για τη συμβολή της στην υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ο κ. Σκαραμαγκάς απευθυνόμενος στον κ. Zhang Anming, επισήμανε: «Παρακαλώ δεχτείτε και πάλι τις θερμές ευχαριστίες μας για την ευγενική σας χορηγία ύψους 20.000€, με την οποία καλύφθηκαν τα έξοδα εκμάθησης ξένων γλωσσών των κοριτσιών μας. Συγκεκριμένα, τη φετινή σχολική χρονιά, 44 μαθήτριες παρακολούθησαν μαθήματα Αγγλικής Γλώσσας και 2 Ρωσικής. Με την δωρεά σας προσφέρατε στα κορίτσια μας εφόδια που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε αυτόνομα μέλη της κοινωνίας. Λόγω της παγκοσμιοποίησης, με την άρτια εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, τα κορίτσια αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας, μπορούν να ταξιδέψουν για διασκέδαση, σπουδές ή εργασία σε μια ξένη χώρα, να λάβουν μέρος σε παγκόσμια σεμινάρια και οργανισμούς, να έρθουν σε επαφή με τον ιδιαίτερο πολιτισμό και τα χαρακτηριστικά ενός ξένου λαού και γενικότερα να διευρύνουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται. Μπορείτε, λοιπόν, να είστε σίγουροι πως πετύχατε τον αρχικό σας στόχο, συνεισφέρατε στην τοπική κοινωνία και βοηθήσατε στην δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των παιδιών και την εκπαίδευσή τους. Σας ευχαριστούμε που είσαστε δίπλα μας με αγάπη, σεβασμό και ευγένεια και ευχόμαστε να συνεχιστεί και στο μέλλον η συνεργασία μας».

Να σημειωθεί πως και οι δύο μαθήτριες εξυπηρετούνται από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα όπου κατά την περσινή χρονιά φοίτησαν στην Β’ Λυκείου και κατάφεραν να λάβουν το δίπλωμα Αγγλικής Γλώσσας Proficiency, συνεχίζοντας έτσι απρόσκοπτα στη Γ’ Λυκείου αφιερώνοντας το χρόνο τους στην προετοιμασία για την συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις της σχολικής χρονιάς 2022-2023. Πρόκειται για την Χίμπα Όττο η οποία κατάγετε από το Σουδάν και την Αναστασία Ονουτσούκου με καταγωγή από την Νιγηρία οι οποίες και οι δυο φιλοξενείται στο Ίδρυμα από το 2011.

Αρχικά τα κορίτσια ανήκαν στο κλειστό πρόγραμμα του Ιδρύματος με διανυκτέρευση στο Ίδρυμα, καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τα οικογενειακά περιβάλλοντα, και επιστροφή σε αυτά τα Σαββατοκύριακα, τις γιορτές και κάποιες ημέρες στις διακοπές του καλοκαιριού, καθώς συμμετείχαν σε κατασκηνωτικά προγράμματα που προσέφερε το Ίδρυμα τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Από τον περασμένο Ιούνιο η Χίμπα πέρασε στο ανοιχτό πρόγραμμα του Ιδρύματος με καθημερινή διανυκτέρευση στο οικογενειακό περιβάλλον, ενώ η Αναστασία στο πρόγραμμα μερικής διαμονής με διανυκτέρευση κάποιων ημερών στο Ίδρυμα για εκπαιδευτικούς λόγους, δεδομένου ότι τις ημέρες των φροντιστηριακών μαθημάτων τελείωνε αργά με αποτέλεσμα να διανυκτερεύει στο Ίδρυμα καθώς το οικογενειακό περιβάλλον βρίσκεται μακριά στην Αττική. Και τα δύο κορίτσια είναι 17 ετών.

Η Χίμπα αφού ευχαρίστησε τον Διευθύνων Σύμβουλο της ΣΕΠ ΑΕ τόνισε: "Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς εσάς που μου δώσατε την ευκαιρία να τελειοποιήσω τα αγγλικά μου. Η απόκτηση του Proficiency θα μου δώσει την ευκαιρία να βελτιώσω τις γνώσεις μου. Μετά την αποφοίτησή μου, μπορώ να επιλέξω ένα μεταπτυχιακό σε ξένο πανεπιστήμιο. Από την άλλη πλευρά, η ευχέρεια στα αγγλικά τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο παίζει κρίσιμο ρόλο σε πολλές πτυχές της ζωής, ειδικά στην επιχειρηματική επιτυχία όταν θα γίνω μεγαλύτερη".

Ενώ από την πλευρά της η Αναστασία είπε: "Όταν έμαθα ότι έλαβα το Michigan Proficiency μετά από μακρόχρονη προσπάθεια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με έκανε πολύ χαρούμενη. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας συσχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την επιτυχία στο εκπαιδευτικό μου πλάνο, επειδή θέλω να σπουδάσω είτε διοίκηση επιχειρήσεων είτε ναυτιλιακή διαχείριση. Όταν τελειώσω το σχολείο θέλω να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι τα αγγλικά θα με βοηθήσουν να έχω καλύτερες ευκαιρίες".

Πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο, η ΣΕΠ ΑΕ δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία προσφέροντας στα παιδιά, στις μητέρες καθώς και στους υπέργηρους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη στήριξή της. Συγκεκριμένα, πέρα από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, η ΣΕΠ ΑΕ αγκάλιασε και την αποστολή της Κιβωτού του Κόσμου, δωρίζοντας 20.000 ευρώ για να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών που ζουν στο Σπίτι Φιλοξενίας Πειραιά.

Επιπρόσθετα, αναγνωρίζοντας το έργο που επιτελείται στο Γηροκομείο Πειραιώς, η ΣΕΠ ΑΕ δώρισε και 10.000 ευρώ, για να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Γηροκομείου για την παροχή ποιότητας ζωής και φροντίδας στους ηλικιωμένους τρόφιμους του. Ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΠ ΑΕ κ. Wang Jihang, είπε ότι αυτή η χειρονομία είναι μια συμβολή τόσο στο εξαιρετικό έργο τόσο της Κιβωτού του Κόσμου, όσο και του Γηροκομείου Πειραιώς και εξέφρασε την επιθυμία της ΣΕΠ ΑΕ να συνεχίσει να συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία, μέσω μίας σταθερής συνεργασίας.

Επίσης, η ΣΕΠ ΑΕ αγκαλιάζοντας και την αποστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγάπη Φροντίδα Ζωής που εδρεύει στο Πέραμα, δώρισε 20.000 ευρώ προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των εξόδων για την αγορά ειδικού εξοπλισμού ατόμων με αναπηρία προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητάς τους. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΕΠ ΑΕ κ. Zhang Anming, είπε ότι αυτή η χειρονομία είναι μια συμβολή στη σκληρή δουλειά του Συλλόγου και ότι ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην τοπική κοινωνία για να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την παροχή ποιότητας ζωής σε άτομα με αναπηρία. Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Ουρανία Αθανασοπούλου, ευχαρίστησε θερμά τη διοίκηση της ΣΕΠ ΑΕ για τη συμβολή της στη συνεχή προσπάθεια στήριξης των ατόμων με αναπηρία, ανακουφίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΣΕΠ ΑΕ στηρίζει και τη σημαντική προσπάθεια του παραολυμπιονίκη Γιώργου Σφάλτου, προσφέροντας του (01/07/2022), ένα ειδικό sit- ski αμαξίδιο, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ "Αγάπη Φροντίδα Ζωής". Ο αθλητής που κατέχει πανελλήνιες και παγκόσμιες διακρίσεις έχει ως όνειρο να λάβει μέρος και στη χειμερινή Παραολυμπιάδα του 2026, στο αγώνισμα του σκι. Η στήριξη από την ΣΕΠ ΑΕ ήταν εξέχουσας σημασίας, καθώς τα προηγούμενα έτη ο ίδιος προπονούνταν με δανεικό, παλαιάς τεχνολογίας αμαξίδιο του σκι, γεγονός που αποτελούσε εμπόδιο στην εξέλιξή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε λιγότερο από 6 μήνες Η ΣΕΠ ΑΕ έχει δωρίσει συνολικά τέσσερα αμαξίδια ειδικού τύπου, δυο εκ των οποίων σε παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή Ειρήνη από το Πέραμα παρέλαβε στις 6 Ιουνίου το αναπηρικό ειδικό κάθισμα μπάνιου, ενώ ο μικρός Σταύρος παρέλαβε στις 15 Μαρτίου το δικό του ειδικού τύπου αμαξίδιο που είχε ανάγκη.

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Mονοπρόσωπη Α.Ε. είναι εταιρεία συσταθείσα στην Ελλάδα, πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited. Την 1η Οκτωβρίου 2009, η ΣΕΠ ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III, την οποία, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην COSCO Pacific Limited, στην οποία κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός. Κύριες δραστηριότητες της ΣΕΠ είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά τον καθιστά ιδανικό λιμένα-κόμβο για προορισμούς στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο καθώς και στη Μαύρη Θάλασσα.

 

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας