Σάββατο, Σεπτέμβριος 30, 2023
18/12/2022

Ημέρα δενδροφύτευσης της ΣΕΠ ΑΕ σε συνεργασία με τη We4All για την ανάπλαση της Αττικής

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου συγκινητική ήταν η ενέργεια δενδροφύτευσης 500 δέντρων από 70 εθελοντές εργαζόμενους μαζί με τις οικογένειές τους, της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε, στην περιοχή της παλαιάς χωματερής της Παιανίας.

Με την υποστήριξη της WE4ALL η δράση γέμισε όλους με αισιοδοξία και καλή διάθεση, διδάσκοντας στα παιδιά και στους ενήλικες που συμμετείχαν την χαρά της κοινωνικής προσφοράς και της συνεργατικότητας για ένα βιώσιμο, πράσινο μέλλον.

Ο Captain Wang Jihang, Executive Deputy Managing Director της ΣΕΠ ΑΕ, δήλωσε πως η εταιρεία είναι αφιερωμένη στην τήρηση της υπόσχεσης της περιβαλλοντικής ανάκαμψης με πράξεις που το αποδεικνύουν καθημερινά. Επιπλέον τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση δείχνει ότι η αφοσίωση της ΣΕΠ δεν περιορίζεται στην διασφάλιση της λειτουργίας του Εμπορικού Σταθμού αλλά επεκτείνεται άμεσα στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Παιανίας, κύριος Ισίδωρος Μάδης, εξέφρασε τη χαρά να πραγματοποιούνται στην περιοχή μεγάλες δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, ένα στόχο που με τη συνεισφορά εταιρειών σαν την ΣΕΠ ΑΕ και Οργανισμών σαν τη WE4ALL καθίσταται εφικτός.

Το συνολικό ποσό της συνεισφοράς της ΣΕΠ ΑΕ στη We4All ανέρχεται στις 10.000 ευρώ και πέραν της δεντροφύτευσης περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις σε μαθητές δημοτικού σε 10 σχολεία της Δυτικής Αττικής. Μέσω του προγράμματος «Green Future» η ΣΕΠ ΑΕ και η We4All θα βοηθήσουν στην εκπαίδευση εκατοντάδων μαθητών δημοτικών σχολείων να μάθουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας αυτή τη στιγμή και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υιοθετήσουν μια πιο βιώσιμη καθημερινή ζωή.

Η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Μονοπρόσωπη Α.Ε. είναι εταιρεία συσταθείσα στην Ελλάδα, πλήρως ελεγχόμενη θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited. Την 1η Οκτωβρίου 2009, η ΣΕΠ ανέλαβε την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους προβλήτες II και III. Κύριες δραστηριότητες της ΣΕΠ AE είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά τον καθιστά ιδανικό λιμένα-κόμβο για προορισμούς στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα. Με πάνω από 12 χρόνια λειτουργίας, η ΣΕΠ ΑΕ έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή και σημαντικός τερματικός σταθμός στην Ε.Ε. όσον αφορά την ετήσια διαχείριση και την ικανότητα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

H We4All είναι ένας μη κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τη Γη να αυτοθεραπευθεί και να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018, μετά την εποχή των πυρκαγιών στην περιοχή του Μαραθώνα στην Ελλάδα, που είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο υλικές απώλειες αλλά και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Μέχρι σήμερα έχουν φυτέψει περισσότερα από 470.000 δέντρα σε όλο τον κόσμο βοηθώντας τόσο το περιβάλλον όσο και τις κοινότητες που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας