Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
19/02/2023

Το Propeller Club Πειραιά μαζί με τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην αποστολή τους στην Τουρκία

Ευχαριστούμε θερμά το Propeller Club Πειραιά που κι αυτή τη φορά στάθηκε δίπλα μας σ' αυτή την τόσο μεγάλη αποστολή μας!

«Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να ανταποκριθούμε θετικά και να υποστηρίξουμε την αποστολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης» στην γειτονική μας Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Propeller Club, Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης και συνέχισε «Το Club μας, είναι πάντα αρωγός σε φιλανθρωπικές δράσεις, και είμαστε πάντα δίπλα στην ΕΟΔ και τους αξιέπαινους σκοπούς της. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας».

«Εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας στο ΔΣ και τον Πρόεδρο του Propeller Club Πειραιά, κ. Κωστή Φραγκούλη, που με γρήγορα αντανακλαστικά ανταποκρίθηκαν κι αυτή τη φορά στην έκκληση για υποστήριξη της συνδρομής μας σε μία πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Φώτης Σαρηγιάννης. «Το Propeller Club απόδειξε και πάλι την ευαισθησία του σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, αλλά περισσότερο για τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία που βιώνουν μία πραγματική τραγωδία. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Propeller Club Πειραιά οι εθελοντές μας κατάφεραν να μεταβούν στον τόπο της καταστροφής και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τουρκικές ομάδες και στους κατοίκους των περιοχών».

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχείρησε η ομάδα μας ήταν εξαιρετικά δυσχερείς, καθώς οι έρευνες ήταν πολύωρες, ενώ οι θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή τις βραδινές ώρες έφταναν μέχρι και τους -20 βαθμούς. Η βοήθεια, ωστόσο, που δέχτηκαν οι εθελοντές μας τόσο από τις τουρκικές αρχές όσο και από τους κατοίκους ήταν συγκινητική!

Η αποστολή της ΕΟΔ αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, με τελικό προορισμό την πόλη Αντιγιαμάν της Τουρκίας, μία από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον καταστροφικό σεισμό. Εκεί επιχείρησε μέχρι και τη Δευτέρα, μαζί με τον σκύλο έρευνας που συνόδευε την αποστολή μας, σε συντονισμό με τις διασωστικές τουρκικές ομάδες, πραγματοποιώντας έρευνες σε 13 κτίρια που είχαν καταρρεύσει. Το βράδυ της Δευτέρας, μάλιστα, η ομάδα μας συνέδραμε με παροχή υγειονομικής υποστήριξης σε μία εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού τριών ατόμων που εντοπίστηκαν ζωντανοί στα χαλάσματα μετά από μία ολόκληρη εβδομάδα.

Για δεύτερη φορά το Propeller Club του Πειραιά ανταποκρίθηκε άμεσα σε έκτακτο αίτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και υποστήριξε οικονομικά την αποστολή μας στην Τουρκία, καλύπτοντας τις ανάγκες των 30 μελών και του σκύλου έρευνας της Ομάδας σε διατροφή και τα κόστη επικοινωνίας με τις οικογένειες τους στην Ελλάδα.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας