Δευτέρα, Ιούλιος 13, 2020
01/06/2020

Σε «ρότα» παραγωγής «πράσινου» καυσίμου η ρωσική Rosneft

Την παραγωγή καυσίμου με χαμηλή περιεκτικότητα θείου , που συμμορφώνεται με τη σχετική νομοθεσία του ΙΜΟ , ξεκίνησε να παράγει η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η παραγωγή του νέου τύπου καυσίμου θα ξεκινήσει αρχικώς από το διυλιστήριο που βρίσκεται στην περιοχή Syzran και όπως ανακοινώθηκε, η περιεκτικότητα θείου δεν θα ξεπερνά το 0,5% οπότε θα είναι απολύτως συμβατό με τις απαιτήσεις του MARPOL.

Η Rosneft, ανακοίνωσε ότι θα θέσει σε ισχύ πολλά projects μεγάλης κλίμακας, που περιλαμβάνουν και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παραγωγής της καθώς , όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή, «η συμμόρφωση με τους κανονισμούς που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και κύριο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας για το 2020».

Να σημειωθεί ακόμη ότι κατά την διάρκεια του α 3μήνου του 2020, η εταιρεία παρέδωσε 112.000 τόνους RMLS 40 τύπου E II τόσο σε Ρώσους όσο και σε ξένους πλοιοκτήτες, ενώ τον Απρίλιο η Rosneft Bunker διεύρυνε τη γεωγραφική διαθεσιμότητα του καυσίμου RMLS 40.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας