Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
22/07/2022

Zodiac Maritime: Επενδύει στην startup έργων υδρογόνου "TES"

Η Zodiac Maritime υπό την ηγεσία του Eyal Ofer επενδύει στη startup Tree Energy Solutions (TES) με έδρα το Βέλγιο, μια εταιρεία που σχεδιάζει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο έργων υδρογόνου στον κόσμο έως το 2030.

Η TES αναπτύσσει ένα hub πράσινης ενέργειας στο γερμανικό λιμάνι Wilhelmshaven, που περιλαμβάνει έναν τερματικό σταθμό εισαγωγής πράσινου υδρογόνου, εγκαταστάσεις αποθήκευσης και ένα εργοστάσιο καύσης οξυγόνου, με στόχο την παροχή 250 TWh πράσινου αερίου ετησίως. Επίσης, υπάρχει στρατηγική για την ανάπτυξη παρόμοιων hub σε ευρωπαϊκά λιμάνια όπως στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων στα 65 εκατομμύρια ευρώ (66.6 εκατομμύρια δολάρια), η οποία προσέλκυσε επίσης μια παγκόσμια βάση επενδυτών που περιλαμβάνει κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και διεθνείς εταιρείες ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των E.ON, HSBC και UniCredit.

Ο Marco Alverà, Διευθύνων Σύμβουλος της TES, δήλωσε ότι "Αυτό το πρόσφατα αντλούμενο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για να μας φέρει σε μια τελική επενδυτική απόφαση μέχρι το τέλος του 2023. Το βιώσιμο επιχειρηματικό μας μοντέλο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον παγκοσμίου κλάσης βιομηχανικών και οικονομικών παραγόντων, αποδεικνύοντας αυξανόμενη όρεξη για ανανεώσιμο φυσικό αέριο. Η TES προοδεύει τώρα περαιτέρω για να γίνει παράγοντας αλλαγής, οδηγώντας σε αυτή την επανάσταση".

Για την TES, τα σχέδια περιλαμβάνουν συνδυασμό CO2 και υδρογόνου για τη δημιουργία συνθετικού μεθανίου, το οποίο μπορεί να αποσταλεί σε εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, προσφέροντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με εκτιμώμενο κόστος 25 δολαρίων ανά MWh. Επιπλέον, η εταιρεία έχει σχέδια για τερματικούς σταθμούς παραγωγής και εξαγωγής στη Μέση Ανατολή, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

Ο Όμιλος Ofer Global συμμετέχει σε διάφορους τομείς παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως μέσω της θυγατρικής του OG Energy, που κυμαίνονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. Μέσω των Omni Offshore Terminals, παρέχει και λύσεις floating, παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO) στην υπεράκτια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

"Η Zodiac Maritime και η OG Energy είναι ενθουσιασμένοι που είναι ιδρυτικοί επενδυτές στην TES Energy. Ανυπομονούμε να κλιμακώσουμε το υδρογόνο ως μια πράσινη και βιώσιμη πηγή ενέργειας για το μέλλον", σημείωσε από την πλευρά του ο Daniel Ofer, διευθύνων σύμβουλος της Zodiac Maritime.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η MW & L Capital Partners υπηρέτησε ως μοναδικός οικονομικός σύμβουλος και αντιπρόσωπος της TES. Οι Burggraaf & Hoekstra ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας