Πέμπτη, Ιούνιος 01, 2023

Additional Info

  • video:
03/10/2022

Συνεργασία του RINA με το Ε.Μ.Π. για την υποστήριξη των μελλοντικών νέων μηχανικών στην Ελλάδα

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Νηογνώμονα RINA με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την υποστήριξη των μελλοντικών Νέων Μηχανικών στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του RINA στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία στην εκπαίδευση και την έρευνα γιορτάστηκε σε εκδήλωση στο Κέντρο Διαχείρισης Στόλου του RINA στο νέο παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης, στα γραφεία του RINA στον Πειραιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε χρόνο ο RINA φιλοξενεί από τέσσερις έως έξι τελειόφοιτους των Σχολών NA & ME του Πολυτεχνείου που εκπαιδεύονται δίπλα σε έμπειρους μηχανικούς στο γραφείο RINA στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του MoU που υπογράφηκε μεταξύ του ιταλικού νηογνώμονα και των εν λόγω σχολών το 2019, δύο επιπλέον θέσεις εκπαίδευσης στην εργασία προσφέρονται κάθε χρόνο στους φοιτητές που ενδιαφέρονται να λάβουν περαιτέρω γνώσεις και να εστιάσουν στις ακαδημαϊκές τους σπουδές. Συνολικά, τα στοιχεία συνέργειας κατάρτισης από το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και το Μνημόνιο είναι: Συμμετοχή δεκαοκτώ τελειόφοιτων του ΕΜΠ από το 2019, τέσσερις επιπλέον θέσεις εκπαίδευσης στην εργασία και τέσσερις νέοι μηχανικοί (από τον Σεπτέμβριο του 2022) εντάχθηκαν στην οικογένεια RINA, δύο με μερική απασχόληση και δύο με συμβάσεις πλήρους χρόνου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο RINA και το Ε.Μ.Π. έχουν μακρόχρονη συνεργασία και στην έρευνα. Υπάρχουν δώδεκα εν εξελίξει και δεκαεννέα ολοκληρωμένα ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα στα οποία οι δύο οργανισμοί εργάζονται/έχουν εργαστεί μαζί τα τελευταία χρόνια (στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON της Ευρωπαϊκής Επιτροπής). Το SafePASS είναι το εν εξελίξει ερευνητικό έργο θαλάσσιας μηχανικής στο οποίο εργάζονται ο RINA και η Σχολή NA & ME, μαζί με άλλους Ευρωπαίους εταίρους. Το έργο προτείνει επαναστατικές λύσεις για την ασφάλεια των μεγάλων επιβατηγών πλοίων, ένα τμήμα όπου ο RINA ηγείται στην παγκόσμια αγορά. Το έργο σχετίζεται με τη συνέργεια εκπαίδευσης με τη συμμετοχή νέων φοιτητών του Ε.Μ.Π. από την πρακτική άσκηση και το ΜoU στις ερευνητικές του δραστηριότητες.

maritimes.gr

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας