Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023

Additional Info

  • video:
21/11/2022

Δρ. Νικόλαος Λιάπης: Οφείλουμε να γίνουμε πρωτοπόροι και στη Ναυτική Τεχνολογία

"Ο ρόλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας είναι να φέρνει σε επαφή την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ερευνητικά Ιδρύματα με τα εργαστήρια και με την Ναυτιλιακή Βιομηχανία, ώστε αυτή η ώσμωση να αναπτύσσει την ναυτική τεχνολογία." Επισημαίνει ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας και Διευθυντής Εκμετάλλευσης ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε. στην εκπομπή maritimes.

Απαντά στο κατά πόσο έχει επιτύχει το στόχο της η ελληνική ναυτική τεχνολογία οποίος είναι να υποστηρίζει αντίστοιχα την Ελληνική εμπορική ναυτιλία η οποία είναι μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη. «Όχι όσο θα θέλαμε να τον πετύχουμε.» Τονίζει, ενώ λέει πως αυτό οφείλετε σε πολλούς παράγοντες, ο ένας από τους σημαντικούς, είναι πως δεν έχουμε πλέον μεγάλα ναυπηγεία. Παρ’ όλα αυτά υποστηρίζει, πως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες με τις σημερινές συνθήκες οι οποίες φέρνουν σημαντικές αλλαγές στη ναυτιλία και στη ναυτική τεχνολογία. « Έχουμε άλλη μια ευκαιρία σαν χώρα να μπούμε και σε αυτόν τον τομέα δυναμικά.»

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24 και προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας