Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023

Additional Info

  • video:
19/01/2023

Νεκτάριος Δεμενόπουλος: Η πρωτόγνωρη ανάπτυξη του λιμένα Πειραιά συμβαδίζει πάντα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και πιστοποιήσεις

Τα τελευταία δέκα χρόνια το λιμάνι του Πειραιά στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων έχει γνωρίσει πρωτόγνωρους ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι κάποια στιγμή έφτασαν να είναι οι κορυφαίοι ρυθμοί ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή maritimes.gr, ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων του ΟΛΠ. Το αποτέλεσμα όπως είπε ο ίδιος είναι ότι πλέον λιμάνι του Πειραιά να συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης όσον αφορά στην διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αλλά και στα 30 μεγαλύτερα του κόσμου από 93ο που ήταν πριν από περίπου δέκα χρόνια. Σίγουρα όπως συμπλήρωσε, αυτό οφείλεται στις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια. Ενώ υπογράμμισε ότι και κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ελληνικό λιμάνι λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά. Γενικότερα, σημείωσε ότι πλέον όχι μόνο τα εμπορευματοκιβώτια επηρέασαν την θετική κερδοφορία του λιμένα αλλά σημαντικό ρόλο έπαιξαν και παίζουν τόσο η ναυπηγοεπισκευή όσο και η κρουαζιέρα, κλάδοι που έχουν επανέλθει δυναμικά.

Την ίδια ώρα ο κ. Δεμενόπουλος, αναφέρθηκε και στις ενέργειες προσέλκυσης περισσότερων ξένων επισκεπτών, όπως η μετατροπή μιας πολύ μεγάλης αποθήκης στον Πειραιά σε ένα μουσείο ενάλιων αρχαιοτήτων, η μετασκευή του οποίου αναμένεται να προχωρήσει άμεσα. Ενώ δεν παρέλειψε να πει και για την υπό εκτέλεση δύο νέων προβλητών που θα υποδέχονται τα νέας γενιάς πολύ μεγάλα κρουαζιερόπλοια αλλά και στην κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού υποδοχής επιβατών στην είσοδο του λιμένα που θα περιλαμβάνει και εμπορικές χρήσεις. Τα οποία όπως είπε θα διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα του λιμένα.

Επιπρόσθετα, ανάφερε ότι στα σχέδια του ΟΛΠ είναι και η κατασκευή μιας πρότυπης παιδικής χαράς δέκα στρεμμάτων που θα βρίσκεται στο χώρο της κρουαζιέρας. Όσον αφορά στη ναυπηγοεπισκευή σημείωσε ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί όχι τόσο για το λιμάνι αλλά για την χώρα μας γενικότερα, τονίζοντας ότι η πλωτή δεξαμενή που κατασκευάστηκε στον ΟΛΠ έχει βοηθήσει ήδη στην προσέλκυση πλοίων για συντήρηση και επισκευή.

Σχετικά με το περιβάλλον ο κ. Δεμενόπουλος τόνισε ότι για τον ΟΛΠ είναι σημαντική προτεραιότητα για αυτό και η ανάπτυξη του συμβαδίζει πάντα με τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις και πιστοποιήσεις. Τέλος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το λιμάνι του Πειραιά στηρίζει σε μεγάλο βαθμό οικονομικά, κοινωνικά αλλά και πολιτισμικά την τοπική κοινωνία της πόλης.

Την εκπομπή παρουσιάζουν οι Μάρκος Κάντζιος και Νίκος Μπαρδούνιας η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοσιογραφικό Συνεταιρισμό ΝΕΤ24 και προβάλλεται στο εναλλακτικό κανάλι της Αθήνας RISE TV και σε 12 ακόμη περιφερειακούς σταθμούς και μέσα ενημέρωσης.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας