Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023

Additional Info

  • video:
04/03/2020

Η διασύνδεση εκπαίδευσης- αγοράς είναι ζωτική για το μέλλον της ναυτιλίας υπογραμμίζουν World Maritime University και AHHIC για τη συνεργασία τους

Στο πλωτό μουσείο Liberty Hellas υποδέχθηκαν προ ημερών σπουδαστές του World Maritime University, το οποίο έχει ιδρυθεί από τον International Maritime Organization (IMO) στελέχη της American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν πέρυσι.

Ο κ. Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC), μιας θυγατρικής του p&I club, και η κ. Ελίνα Σούλη, Business Development Director/FD&D Manager- VP The American Club, μεταξύ άλλων έκαναν μια εκτενή παρουσίαση της αγοράς της ναυτασφάλισης στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του WMU που συνοδεύονταν από τον καθηγητή τους κ. Γιώργο Θεοχαρίδης.

«Η ναυτασφάλιση κατέχει ζωτικό ρόλο για τη σταθερότητα της αγοράς. Η σχέση που προσπαθούμε να σφυρηλατήσουμε μεταξύ εκπαίδευσης και βιομηχανίας είναι επίσης πολύ σημαντική,» σημείωσε ο κ. Θεοχαρίδης.

Η ναυτασφάλιση και η χρηματοδότηση είναι δυο βασικοί πυλώνες της ναυτιλίας, εξήγησε στους σπουδαστές.

Ο κ. Τσακίρης από την πλευρά του ανέλυσε τους ρόλους των διαφόρων παικτών στο χώρο της ναυτιλίας και την σημαντική κάλυψη που προσφέρει η ναυτασφάλιση στους πλοιοκτήτες ώστε να επικεντρωθούν στις δραστηριότητές τους και τις λύσεις που παρέχει για τις κλασσικές απώλειες μέχρι συγχρονες απειλές όπως είναι οι κυβερνοεπιθέσεις.

«Τελευταία έχουμε αρχίσει να βλέπουμε claims που συνδεονται με την χρήση νεων καυσίμων ή την εγκατάσταση scrubbers. Οι κανονισμοί IΜΟ 2020 είναι εξαιρετικά θετικοί για το περιβάλλον, όμως η βιομηχανία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη,» τόνισε.

Η ναυτασφάλιση είναι εδώ για να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες και διαχειριστές και σε προληπτική βάση, προσφέροντας συμβουλές από την σύναψη συμβολαίου μέχρι απρόβλεπτες κρίσεις όπως η σημερινή με τον κορονοιό, πρόσθεσε η κ. Σούλη.

camera: studio Panos Halkidis

maritimes.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας