Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023

Additional Info

  • video:
31/03/2021

Απονομή Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ 2021

Απονομή Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ 2021

(ξεκινά απο το 21:41'')

Στις 31.03.2021 πραγματοποιήθηκε η απονομή υποτροφιών του Προγράμματος Υποτροφιών ΕΕΝΜΑ, η οποία λόγω των περιορισμών της πανδημίας υλοποιήθηκε διαδικτυακά.
Την εκδήλωση άνοιξε ως συντονιστής ο Γενικός Γραμματέας ΕΕΝΜΑ κ. Γ. Αλεξανδράτος, ο οποίος επισήμανε ότι η παρουσία των δύο Υπουργών αποκτά ισχυρό συμβολισμό καθώς η παιδεία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την διαμόρφωση κατάλληλων στελεχών στη ναυτιλία ενώ η ναυτιλία αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος ΕΕΝΜΑ κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης, αναφέρθηκε στη δημιουργία του προγράμματος υποτροφιών, εστιάζοντας στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των νέων για εξειδικευμένες σπουδές στη ναυτιλία. Ο κ. Σημαντώνης τόνισε τις ιδιαιτερότητες του σύγχρονου ναυτιλιακού περιβάλλοντος και τον καθοριστικό ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα στη καθημερινή διαχείριση του κλάδου, συνδέοντας τη πραγματικότητα αυτή με την ανάγκη ύπαρξης υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα. Ο Πρόεδρος ΕΕΝΜΑ συμπυκνώνοντας το στόχο της εκδήλωσης στο τρίπτυχο Ναυτιλία-Παιδεία-Ελλάδα αναφέρθηκε στη φιλοδοξία του προγράμματος και τη στροφή ολοένα και περισσότερων νέων στη θάλασσα, τονίζοντας την ανάγκη η γνώση για τη ναυτιλία να ξεκινάει ήδη από τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως επίσης το ναυτικό και ναυτιλιακό επάγγελμα να προωθείται ως μία βιώσιμη εναλλακτική σταδιοδρομία.
maritimes.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας