Σάββατο, Σεπτέμβριος 30, 2023

Additional Info

  • video:
26/01/2023

Propeller Club: Οι νέοι θα χτίσουν το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου η κοπή πίτας του Propeller Club Πειραιά στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, παρουσία 370 εκλεκτών καλεσμένων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοινώθηκαν 17 δωρεές, 22 υποτροφίες και 4 τεχνικά σεμινάρια προς φοιτητές και οργανισμούς.

"Με ενθουσιασμό ξεκίνησε η νέα χρονιά και με νέα γραφεία. Αφήνουμε μια χρονιά με πολλές προκλήσεις, όπως η υγειονομική κρίση και ο πόλεμος. Φέτος διανύουμε ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εύχομαι η Ελλάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται. Άλλωστε είμαστε εκπαιδευμένοι στις κρίσεις και μετά από αυτές προκύπτουν πάντα νεες ευκαιρίες", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης.  Αναφερόμενος στους φετινούς στόχους είπε ότι για τη νέα χρονιά παραμένουν μεταξύ άλλων η ανάπτυξη του φιλανθρωπικού έργου, η προαγωγή του θεσμού τη ναυτιλίας και οι νέες συνεργασίες, η προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η προετοιμασία και εκπαίδευση των νέων μας ωστε σε γερά θεμέλια να χτίσουν το αύριο της ναυτιλίας αλλά και ανάπτυξη του Club με νέα μέλη, Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απονομή δωρεών και υποτροφιών που ετοιμασε το Club. Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ, Γιώργος Τσούνης επεσήμανε "Οι σχέσεις Ελλάδας - Αμερικής είναι πιο δυνατές από ποτέ γιατί έχουμε τις ίδιες αξίες, που δεν είναι άλλες από τις αξίες της δημοκρατίας, αλλά και αυτές της συνεργασίας και της αξιοπιστίας. Με αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία θα λύσουμε τα προβλήματα μαζί, αυτό ευχόμαστε και αυτό είναι το μόνο που θα δώσει λύσεις".Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομία της Ελλάδας που ανταποκρίνεται πολύ καλά σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Ενώ τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει ενεργειακός αλλά και logistic κόμβος. Πιστεύω ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για την Ελλάδα.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε ότι το Club αναδεικνύει τη σημασία της ναυτιλίας και εμβαθύνει στη συνεργασία αλλά και στις σχέσεις Ελλάδας - Αμερικής. Επίσης, αναφέρθηκε τόσο στις ανάγκες του κλάδου στις οποίες μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση αλλά και στη σημασία της αριστείας, η οποία όπως είπε "σε κάνει να ξεπερνάς συνέχεια τον εαυτό σου, για αυτό οι υποτροφίες που προσφέρει το Club είναι πολύ ουσιαστικές". Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισε ότι "Τα τελευταία 88 χρόνια το Club έχει προσφέρει πολλά και στην πατρίδα αλλά και στη ναυτιλία. Το 2022 ήταν χρονιά ορόσημο με δυο κρίσεις που δεν είναι άλλες από την ενεργειακή και την υγειονομική. Όμως η Ελλάδα όχι μόνο άντεξε αλλά προοδεύει, αναπτύσσεται, πρωταγωνιστεί και δίνει λύσεις. Πλέον η οικονομία της χώρας μας αποτελεί παράδειγμα σε ΕΕ. Και το Υπουργείο Ναυτιλίας συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια (νησιώτες επιχειρηματίες, yachting)".

Στη συνέχεια κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα, αλλά και αποδόθηκαν οι δωρεές και οι υποτροφίες του Propeller Club.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας