Κυριακή, Οκτώβριος 02, 2022

Additional Info

  • video:
14/06/2022

Bernhard Schulte Shipmanagement: Ισχυροποιείται συνεχώς η παρουσία μας στην ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα

«Από τη μία είμαστε μια οικογενειακή εταιρεία και από την άλλη παρέχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Maritimes TV, ο Jeroen Deelen, Chief Operating Office, Bernhard Schulte Shipmanagement. Ενώ τόνισε την σημαντική θέση του γραφείου Ελλάδος όσο και γενικότερα της ελληνική ναυτιλιακής αγοράς στον όμιλο.

Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο η ψηφιοποίηση όσο και απανθρακοποίηση αποτελούν μεγάλες προκλήσεις για το ναυτιλιακό κλάδο. Ενώ αναφερόμενος στα μελλοντικά καύσιμα, σημείωσε ότι δεν υπάρχει μια λύση καθώς εξαρτάται από το είδος του πλοίου και το εμπόριο που κάνει. Ωστόσο είπε ότι προς το παρόν το LNG αποτελεί την πρώτη επιλογή ενός εναλλακτικού ναυτιλιακού καυσίμου. Όσον αφορά στα πληρώματα ανάφερε ότι μέσα από τα γραφεία που έχουν μπορούν να κάνουν μια σωστή διαχείριση και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προκύπτουν όπως αυτή του κορονοϊού ή του πολέμου στην Ουκρανία.

«Έχουμε πελάτες από όλον τον κόσμο, συνεργαζόμαστε με Έλληνες και θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία στην Ελλάδα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Maritimes TV, ο Θεοφάνης Θεοφάνους, διευθυντής της BSM, Greece. Η συγκεκριμένη εταιρεία όπως είπε, διαχειρίζεται όλα τα είδη πλοίων και είναι πολύ περήφανη που έχει γίνει και μέρος της επέκτασης της διαχείρισης των LNG carriers των ελληνικών εταιρειών. Ωστόσο όπως είπε ο κ. Θεοφάνους το πιο σημαντικό και σε αυτό που επενδύει κυρίως η BSM είναι το σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό της. Μάλιστα όπως ανάφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σχολή στην Γκάνα προκειμένου να εκπαιδεύσει νέο προσωπικό, καθώς εκτιμούν ότι μελλοντικά τα πληρώματα από την Αφρική θα κυριαρχήσουν. Εκτός των άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι η BSM έχει δημιουργήσει ένα fund, το οποίο αφορά στην οικονομική ενίσχυση των ουκρανικών πληρωμάτων και των οικογενειών τους, που έχουν πληγεί από τη ρωσική εισβολή.

Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio Panos Halkidis

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας