Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022

Additional Info

  • video:
23/09/2022

DNV: Το καύσιμο του μέλλοντος είναι η συνεργασία

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του DNV με θέμα "Ναυτιλιακή Πρόβλεψη έως το 2050", σημαντικά στελέχη του Νηογνώμονα μίλησαν στο maritimes.gr σχετικά με τα κυρίαρχα ναυτιλιακά ζητήματα που δεν είναι άλλα από την απανθρακοποίηση αλλά και τα ηλεκτρικά πλοία.

Ο Ιάσων Στεφανάτος - Regional Decarbonization Director - Senior Engineer at DNV αναφέρθηκε στην μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τους επερχόμενους πράσινους κανονισμούς, τονίζοντας παράλληλα πως «το σίγουρο είναι ότι η ελληνική ναυτιλία είναι η μεγαλύτερη δύναμη παγκοσμίως και ταυτόχρονα είναι πολύ άρτια τεχνικά. Όλα αυτά μας δίνουν τη γενική αίσθηση ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η ανταγωνιστικότητα στο μέλλον.»

Από την πλευρά του ο Δρ. Γιώργος Δημόπουλος- Head of R&D and Advisory τόνισε «Το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι εξαιρετικό και αντιμετωπίζει τεχνολογικές προκλήσεις καθ'όλη τη διάρκεια του επαγγελματικού του βίου. Τα νέα καύσιμα αποτελούν μία νέα τεχνολογική πρόκληση.»

Όσον αφορά στο ηλεκτρικό πλοίο και τη συνεργασία με τη Saronic Ferries, επισημάνθηκε πως είμαστε πολύ πιο κοντά από ότι ένα, ενάμιση χρόνο πριν, ενώ το γραφείο του DNV στον Πειραιά είναι 100% αφοσιωμένο στο να βοηθήσει σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.

συνεντεύξεις: Μάρκος Κάντζιος
camera: studio panos halkidis

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας