Παρασκευή, Φεβρουάριος 03, 2023

Additional Info

  • video:
28/11/2022

Η πρωτιά και στη Τεχνητή Νοημοσύνη ανήκει δικαιωματικά στην Ελληνική ναυτιλία

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τις νέες τεχνολογίες αλλά και το σημαντικό ρόλο τους στη ναυτιλία, μιλούν στο maritimesTV οι Δρ. Νικόλαος Λιάπης πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Ν.Τ. και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, CEO και συνιδρυτής της DeepSea Technologies.

«Για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας αλλά και για εμένα προσωπικά οι νέες τεχνολογίες έρχονται και θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα της ναυτιλίας, στη λειτουργία, στην ασφάλεια αλλά και στην αποτελεσματικότητα της.» επεσήμανε ο Δρ. Νικόλαος Λιάπης. «Στόχος μας,» όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λιάπης, «είναι να συνδέσουμε εταιρείες με τον ακαδημαϊκό χώρο.»

Από την πλευρά του ο Δρ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, τόνισε πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια πραγματικότητα και έχει μπει στην καθημερινότητα μας. Είναι πολύ ευχάριστο, όπως είπε, που τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και η ελληνική ναυτιλία γενικότερα έχει πλέον ενδιαφέρον στον τομέα των νέων τεχνολογιών. Ενώ μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εταιρεία που ίδρυσε με τον Ρομπέρτο Κούστα την DeepSea Technologies και ένωσαν τις γνώσεις τους, τονίζοντας πως « Για αυτό ιδρύθηκε η εταιρεία μας για να εφαρμόσουμε την τελευταία τεχνολογία που υπάρχει στη ναυτιλία.»

Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια του Ετήσιου Συνεδρίου του ΕΛ.ΙΝ.Τ. 2022 που διεξήχθη στο ίδρυμα Ευγενίδου στις 22-23 Νοεμβρίου 2022.
Συνέντευξη: Μάρκος Κάντζιος
Camera:studio Panos Halkidids

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας