Παρασκευή, Μάρτιος 31, 2023
06/12/2022

Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2022 της Lloyd’s List

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 2022 ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 2022

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ
Η Μελίνα Τραυλού, ο Θοδωρής Βενιάμης και ο Χάρης Βαφειάς κερδίζουν μεγάλα βραβεία, ενώ βραβεύτηκαν εταιρίες – μεταξύ των οποίων η Ionic Bulk Carriers, η Andriaki Shipping και η Levante Ferries

Η νυν και ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) αναγνωρίστηκαν αμφότεροι με σημαντικά βραβεία την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, κατά την απονομή των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyd’s List για το 2022, μπροστά σε πάνω από 1.000 καλεσμένους από τον χώρο της ναυτιλίας.

Η Μελίνα Τραυλού, η οποία νωρίτερα φέτος εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΕΕ, ανακηρύχθηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς. Η κ. Τραυλού αποκαλύφθηκε ως νικήτρια του βραβείου λίγα λεπτά μετά την απονομή του Βραβείου Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List/Propeller Club στον προκάτοχό της, Θεόδωρο Βενιάμη, ο οποίος ηγήθηκε της εφοπλιστικής κοινότητας της χώρας για 13 χρόνια μέχρι την αποχώρησή του το 2022.

Άλλα σημαντικά ατομικά βραβεία περιλάμβαναν το βραβείο Newsmaker της Χρονιάς στον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, για μια μακρά λίστα με αξιοσημείωτες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας δεύτερης ναυτιλιακής εταιρίας εισηγμένης στο Nasdaq, της Imperial Petroleum.

Η Δωροθέα Ιωάννου του American P&I Club αποκαλύφθηκε ως η Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε λέσχης Διεθνούς Ομίλου στα 167 χρόνια ύπαρξης του.

Το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία κέρδισε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Harbor Lab, μιας νεοφυούς εταιρίας τεχνολογίας η οποία παρέχει καινοτόμο λογισμικό που εστιάζει στα λιμενικά κόστη για τα πλοία.

lloyds awards plakiotakis

Σε χαιρετισμό, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους υποψηφίους καθώς και στους νικητές των Βραβείων 2022.

Η GMS, ο μεγαλύτερος αγοραστής πλοίων και υπεράκτιων περιουσιακών στοιχείων για ανακύκλωση στον κόσμο, ήταν ο κύριος χορηγός των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων.

05 Cocktail DSC 00466

lloyds awards 2022 toast

Οι επισκέπτες απόλαυσαν μια δεξίωση με ποτά πριν από το δείπνο που διοργάνωσε η Erma First, ενώ o κινεζικός νηογνώμονας China Classification Society πρόσφερε την παραδοσιακή πρόποση σαμπάνιας για την υγεία της ελληνικής ναυτιλίας.

Μια δωρεά από τα έσοδα της εκδήλωσης πήγε στο φιλανθρωπικό σωματείο «Αργώ», που υποστηρίζει παιδιά με αναπηρία σε οικογένειες Ελλήνων ναυτικών.

Τα ετήσια βραβεία αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα και την αξιέπαινη δραστηριότητα στην ελληνική ναυτιλία και προβάλλουν την Ελλάδα ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή κριτών που εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η βραβευμένη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου κι ο ανταποκριτής της Lloyd’s List στην Ελλάδα Nigel Lowry. 

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 2022

Η Μελίνα Τραυλού ψηφίστηκε ως η Προσωπικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας της χρονιάς για το 2022.

Ο Θοδωρής Ε. Βενιάμης τιμήθηκε με το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής των Lloyd’s List/Propeller Club για μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στη ναυτιλία που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 50 χρόνια.

Το βραβείο Newsmaker της Χρονιάς απονεμήθηκε στον Χάρη Βαφειά, Διευθύνοντα Σύμβουλο της StealthGas και της Imperial Petroleum.

Ο Αντώνης Μαλαξιανάκης κέρδισε το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλίας, που είναι ανοιχτό σε προσωπικότητες ηλικίας έως 40 ετών.

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς εξελέγη η Δωροθέα Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της διαχειρίστριας εταιρίας του Αμερικανικού P&I Club.

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς ανακηρύχθηκε η Ionic Bulk Carriers, διαχειριζόμενη έναν σύγχρονο στόλο 14 πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίου.

Ως Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, η κριτική επιτροπή επέλεξε την Andriaki Shipping, την εταιρία διαχείρισης δεξαμενόπλοιων που ιδρύθηκε από τον Όμιλο N J Goulandris, τώρα τους 70 χρόνια.

Η Levante Ferries βραβεύθηκε ως Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς.

Η BRS Group Athens Ltd κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσίτη της Χρονιάς.

Το Βραβείο Χρηματοδότης της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία απονεμήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Δρ Χρήστος Λεοντόπουλος του ABS βραβεύτηκε με το Βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος.

Η Load Line Marine κέρδισε το Βραβείο Ασφάλειας.

Η Polygreen κέρδισε το Βραβείο Βιωσιμότητας.

Η Technava κέρδισε το φετινό διάσημο βραβείο Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.

Ναυτικός της Χρονιάς ανακηρύχθηκε ο πλοίαρχος Κίμωνας Χριστοδούλου, καπετάνιος του δεξαμενόπλοιου «Christina» της Sun Enterprises για τη διάσωση 27 προσφύγων από ένα μικρό σκάφος στο Αιγαίο τον Αύγουστο του 2022.

Η Project Connect, η οποία λειτουργεί το πρόγραμμα Adopt-A-Ship στα ελληνικά σχολεία, αναδείχθηκε νικητής του Βραβείου Εκπαίδευσης ή Κατάρτισης 2022.

Το βραβείο του πλοίου της χρονιάς απονεμήθηκε στα «Aero 1, 2, 3», τα νεότευκτα καταμαράν της Attica Group, που πλέον στον Σαρωνικό από φέτος.

Το βραβείο Lloyd's List Intelligence Big Data απονεμήθηκε στον HiLo.

Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία 2022 της Lloyd’s List

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

08 Dry Cargo DSC 15372

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς
Ionic Bulk Carriers

09 Tanker DSC 15407

Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς
Andriaki Shipping

10 Passenger DSC 15479

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς
Levante Ferries

11 Shipbroker DSC 15532

Ναυλομεσίτης της Χρονιάς
BRS Group Athens

12 Shipping Financier DSC 15580

Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς
Χρηματιστήριο Αθηνών

13 Technical DSC 15634

Βραβείο Τεχνικού Επιτεύγματος
Δρ. Χρήστος Λεοντόπουλος

14 Safety DSC 15671

Βραβείο Ασφάλειας
Load Line Marine

20 Sustainability DSC 16261

Βραβείο Βιωσιμότητας
Polygreen

16 Piraeus DSC 15836

Βραβείο «Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο»
Technava

17 International DSC 15929

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς
Δωροθέα Ιωάννου

18 Seafarer DSC 16173

Ναυτικός της Χρονιάς
Καπετάν Κίμων Χριστοδούλου

15 Education DSC 15735

Επίτευγμα στην Εκπαίδευση ή την Κατάρτιση
Project Connect – Adopt-A-Ship

19 Ship DSC 16219

Πλοίο της Χρονιάς
“Aero 1, 2, 3"

22 Next Generation DSC 16404

Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία
Αντώνης Μαλαξιανάκης

21 Big Data DSC 16323

Βραβείο Lloyd's List Intelligence Big Data
HiLo

23 Lifetime Achievement DSC 16454

Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd's List/Propeller Club
Θεόδωρος Ε. Βενιάμης

24 Newsmaker DSC 16482

Newsmaker της Χρονιάς
Χάρης Βαφειάς

25 Greek Shipping Personality DSC 16610

Προσωπικότητα της Χρονιάς
Μελίνα Τραυλού

07 Panel of Judges 2022

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας