Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
27/07/2022

Attica: Σε λίγες ημέρες θα καταπλεύσουν τα τρία νεότευκτα Aero Highspeed catamarans

Ferry Shipping News & Ferry Shipping Summit – Mike Louagie Ferry Shipping News & Ferry Shipping Summit – Mike Louagie

Tην πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου αναμένονται στον Πειραιά τα τρία νεότευκτα catamarans τύπου Aero Highspeed, της Hellenic Seaways του Ομίλου Attica.

Τα εν λόγω πλοία κατασκευάστηκαν στο νορβηγικό ναυπηγείο Brødrene Aa και το συνολικό κόστος τους ανήλθε σε 21 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο καλύφθηκε τόσο με ίδια κεφάλαια όσο και με τραπεζικό δανεισμό.

Να σημειωθεί ότι τη μεταφορά των πλοίων στην Ελλάδα την ανέλαβε η εξειδικευμένη εταιρεία στη θαλάσσια εφοδιαστική αλυσίδα "Golden Cargo", η οποία ναύλωσε το ειδικό heavy lift carrier "Rolldock Sky", σημαίας Ολλανδίας. Τα δύο catamarans έχουν τοποθετηθεί στο κατάστρωμα ενώ το τρίτο είναι στο αμπάρι.

Σύμφωνα με τον Όμιλο Attica, τα τρία πλοία θα δρομολογηθούν στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, στις αρχές Αυγούστου και θα καλύψουν τις συνδέσεις του Πειραιά με την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, την Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι με έως 17 καθημερινά δρομολόγια, αντικαθιστώντας παλαιότερης τεχνολογίας πλοία του Ομίλου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα νέα, τελευταίας τεχνολογίας και σύγχρονης αισθητικής πλοία έχουν σχεδιαστεί με καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν πλήρως τις προσφερόμενες υπηρεσίες, παρέχοντας στους πάνω από 3 εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται ετησίως στις γραμμές του Αργοσαρωνικού, μια νέα και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. Με τη δρομολόγησή τους θα αυξηθεί η μεταφορική ικανότητα για τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των νησιών και των τοπικών κοινωνιών.

Επίσης, τα πλοία αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 32.2 κόμβων με πλήρες φορτίο, ολικό μήκος 36 μέτρα, πλάτος 9.7 μέτρα και μεταφορική ικανότητα 150 επιβατών.

Η εσωτερική διαρρύθμιση και γενικότερα ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του στοχεύει στο να προσφέρει στον επιβάτη υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως άνετο ταξίδι ακόμη και σε συνθήκες υψηλού κυματισμού, ευρύχωρους χώρους ενδιαίτησης επιβατών, χώρο για τη μεταφορά ποδηλάτων, υψηλών προδιαγραφών χώρο για μεταφορά κατοικίδιων.

Τέλος, όσον αφορά στο ναυπηγείο Brødrene Aa, θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή πλοίων από ανθρακόνημα (carbon fibre). Από το 2002 έχει κατασκευάσει περισσότερα από 70 επιβατηγά πλοία. Γενικότερα στόχος του είναι να κατασκευάζει ενεργειακά αποδοτικά πλοία στην αγορά και οι πελάτες του να επωφελούνται από το χαμηλότερο κόστος καυσίμων, τις χαμηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου αλλά και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης των πλοίων.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας