Παρασκευή, Μάρτιος 31, 2023
07/10/2022

Levante: Στις 10 Οκτωβρίου ξεκινάει η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σμύρνης

Από την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, ξεκινάει η σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη με το επιβατηγό-οχηματαγωγό "Smyrna di Levante" της Levante Ferries.

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι "Έπειτα από ενδελεχή σχεδιασμό και μακροχρόνιο προγραμματισμό, με υπομονή και επιμονή, με συνομιλίες και συνεργασίες, με θέληση και πάθος, ένα μεγάλο όραμα της Levante Ferries πραγματοποιείται. Η θαλάσσια διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη είναι γεγονός, εκπληρώνοντας έτσι την έντονη και διαχρονική επιθυμία των δύο λαών για μια εύκολη και άνετη ένωση δια θαλάσσης.

Η Levante Ferries, δημιουργεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στις γείτονες χώρες, της Ελλάδας και της Τουρκίας, οι οποίες έρχονται πλέον πιο κοντά σε επίπεδο εμπορικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, και το πλοίο "Smyrna di Levante" έρχεται να ενώσει τις πλούσιες κουλτούρες των δύο κρατών.H Levante Ferries δεν επιδιώκει μόνο να προαγάγει τα κοινά εμπορικά συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ακόμα να συσφίξει τις σχέσεις των δύο αυτών χωρών και να αναδείξει όλα εκείνα που τις ενώνουν.Η σύνδεση όμως αυτή δεν ενώνει μόνο την Ελλάδα με την Τουρκία, ενώνει και την Ευρώπη με την Ασία. Έτσι θα εξυπηρετηθούν επιβάτες και φορτία προς την Ευρώπη, τα Βαλκάνια αλλά και αντίστροφα. Πολλά φορτηγά μέσω της σύνδεσης μας θα μπορούν να φτάνουν μέχρι το Μπάρι και την Αγκώνα εύκολα και ξεκούραστα, με ένα μόνο εισιτήριο. Η εκατέρωθεν τουριστική κίνηση θα προσεγγίσει προορισμούς που σήμερα είναι τελείως απόμακροι και δυσπρόσιτοι. Θα δημιουργηθούν εκδρομές και περιπλανήσεις που σήμερα δεν μπορούσε κανείς να τις φανταστεί» και προσθέτει: "Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη δημιουργεί νέες ολοκαίνουργιες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας για πολλές κοινωνίες. Οι άνθρωποι της Levante Ferries εργάζονται σκληρά για να αποδείξουν πως η συνεργασία μεταξύ των λαών μόνο οφέλη μπορεί να δημιουργήσει".

Επίσης, να αναφερθεί ότι την Παρασκευή (07/10) στις 6 το απόγευμα θα γίνει ο αγιασμός του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και το Σάββατο (08/10) το πρωί θα αποπλεύσει για τη Θεσσαλονίκη.Το υπό ελληνική σημαία πλοίο έχει μήκος 158.42 μέτρα, πλάτος 21.60 μέτρα και μέγιστο βύθισμα 5.719 μέτρα. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 20 κόμβοι και η υπηρεσιακή 18 κόμβοι ενώ έχει τηνικανότητα μεταφοράς 948 επιβατών με 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ, έξι σουίτες δύο επιβατών αλλά και καθίσματα αεροπορικού τύπου. Ενώ έχει και χωρητικότητα φορτηγών 1.000 lane meters και 300 ΙΧ αυτοκινήτων. Τέλος, να αναφερθεί ότι οι αναχωρήσεις θα γίνονται στις 19:00 και το ταξίδι θα είναι διάρκειας περίπου 14 ωρών.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας