Τρίτη, Φεβρουάριος 07, 2023
08/10/2022

Τελετή αγιασμού του πλοίου «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ

Η τελετή αγιασμού του πλοίου «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 07/10 στην πύλη ένα του κεντρικού λιμένα Πειραιά.
Το πλοίο ανήκει στον όμιλο Levante Ferries, με ιδιοκτήτες τον ζακυνθινό Γιώργο Θεοδόση και τον Στρατή Απέργη.

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος τέλεσε τον αγιασμό, ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης στελέχη της ναυτιλιακής εταιρείας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, εργαζόμενοι και φίλοι της ιδιοκτησίας.
Το πλοίο «ΣΜΥΡΝΑ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» ανακατασκευάστηκε πλήρως δημιουργώντας μια υπερπολυτελή ατμόσφαιρα που παρόμοια της δεν υπάρχει σε ελληνικό πλοίο.

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, το πλοίο ξεκινάει το παρθενικό του ταξίδι, με αφετηρία την πόλη της Θεσσαλονίκης και προορισμό το λιμάνι της Σμύρνης, με την εταιρεία να «χτίζει» μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, οι οποίες έρχονται πλέον πιο κοντά σε επίπεδο εμπορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό.

Με ολική χωρητικότητα 14.000 τόνων, μήκος 158 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα και ταχύτητα 20 κόμβων, το Smyrna di Levante υπόσχεται να χαρίσει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους έως και 948 επιβάτες του.

Σημειώνεται πως το πλοίο θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:00, με άφιξη στη Σμύρνη την επόμενη ημέρα στις 09:00, ενώ από τη Σμύρνη θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη την επομένη στις 09:00.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας