Κυριακή, Σεπτέμβριος 19, 2021
22/07/2021

Κινεζικά λιμάνια: Το πρώτο εξάμηνο ο όγκος των containers αυξήθηκε κατά 15%

Το τελευταίο εξάμηνο του 2021, ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων που αναφέρθηκε σε όλα τα κινεζικά λιμάνια άγγιξε τα 138.18 εκατομμύρια teu, αύξηση δηλαδή κατά 15% σε ετήσια βάση.Εν τω μεταξύ, η διακίνηση φορτίου άγγιξε τους 7.64 δισεκατομμύρια τόνους, αύξηση κατά 13.2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Επιπρόσθετα, στα τέλη Ιουνίου, ο ρυθμός αύξησης του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων σε οκτώ μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκε κατά 10.3% σε ετήσια βάση. Όσον αφορά στον όγκο εμπορευματοκιβωτίων εξαγωγής αυξήθηκε κατά 12.1% ενώ ο εγχώριος όγκος αυξήθηκε κατά 4.6%. Την ίδια ώρα η διακίνηση φορτίου στα μεγάλα λιμάνια των παράκτιων κόμβων μειώθηκε κατά 0.9% από έτος σε έτος, ενώ το διεθνές εμπόριο φορτίου μειώθηκε κατά 0.8%.

Όσον αφορά στις μεταφορές αργού πετρελαίου στα μεγάλα παράκτια λιμάνια, αυτές μειώθηκαν κατά 4.9% από έτος σε έτος, ενώ οι μεταφορές μεταλλευμάτων μειώθηκαν κατά 6.4%.Επίσης, η διακίνηση φορτίου και ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων στα τρία μεγάλα λιμάνια του ποταμού Yangtze και συγκεκριμένα στα Nanjing, Wuhan & Chongqing, αυξήθηκαν κατά 4.4% και 11.2% από έτος σε έτος, αντίστοιχα.

Τέλος, τον Ιούνιο, η διακίνηση φορτίου στα μεγάλα παράκτια κινεζικά λιμάνια μειώθηκε κατά 1.5% από έτος σε έτος, ενώ ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων σε οκτώ μεγάλα λιμάνια αυξήθηκε κατά 5.7%. Μεταξύ των οποίων, τα λιμάνια Tianjin, Qingdao, Shanghai & Ningbo-Zhoushan σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 10%.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας