Τετάρτη, Ιούνιος 29, 2022
17/05/2021

Kyklades Maritime: Πρόσθεσε στο στόλο της το "Nissos Antimilos"

MILOS MILOS

"Ένα ακόμη νεότευκτο πλοίο προστέθηκε πρόσφατα στο στόλος μας", τόνισε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της η ναυτιλιακή εταιρεία "Kyklades Maritime" (ΚΜ), συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου. Το "Nissos Antimilos" είναι το τελευταίο από τα έξι κορεάτικα suezmaxes tankers, χωρητικότητας 157.974 DWT, που περιλάμβανε το δεύτερο ναυπηγικό της πρόγραμμα.

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο Σεπτέμβριο η ΚΜ παρέλαβε τα "Nissos Sikinos"& "Nissos Sifnos" ,τον εφετινό Φεβρουάριο τα "Nissos Ios" & "Nissos Koufonissi" και τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους το "Nissos Tinos". Τα εν λόγω δεξαμενόπλοια κατασκευάστηκαν στα κορεάτικα ναυπηγεία "Hyundai Samho Heavy Industries".

Όσον αφορά στο πρώτο της ναυπηγικό πρόγραμμα, αυτό είχε ξεκινήσει τον Μάιο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον εφετινό Ιανουάριο. Συγκεκριμένα συμπεριλάμβανε οχτω VLCCs tankers, χωρητικότητας 319.000 τόνων. Τα συγκεκριμένα πλοία κατασκευάστηκαν στις κορεάτικες γιάρδες Hyundai Ulsan. Τα ονόματα τους είναι "Nissos Rhenia", "Nissos Despotiko", "Nissos Santorini", "Nissos Antiparos", "Nissos Donoussa", "Nissos Kythnos", "Nissos Keros" & "Nissos Anafi".

Πλέον ο στόλος της ΚΜ αποτελείται από 23 δεξαμενόπλοια (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αναμένει να παραλάβει το πρώτο τρίμηνο του 2022).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στην οικογένεια Αλαφούζου ανήκει και η εισηγμένη στην χρηματιστηριακή αγορά του Όσλο ναυτιλιακή εταιρεία "Okeanis Eco Tankers" (ΟΕΤ). Η εν λόγω εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 και αποτελείται από ένα στόλο 17 tankers με μέσο όρο ηλικίας τα τρία έτη και χωρητικότητα 3,8 εκατομμυρίων DWT .

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας