Πέμπτη, Ιούλιος 29, 2021
23/06/2021

Capital Gas: Το ναυπηγικό της πρόγραμμα φτάνει τα 9 LNG Carriers

Η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Gas Management, συμφερόντων του Ευάγγελου Μαρινάκη, επεκτείνει το ναυπηγικό της πρόγραμμα σε δύο ακόμη πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές. Πλέον το ναυπηγικό της πρόγραμμα αποτελείται από εννέα LNG Carriers.

Τα δύο νέα πλοία κατασκευάζονται στα ναυπηγεία Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, του ομίλου Hyundai και θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες το κόστος των δύο πλοίων θα φτάσει περίπου τα 390 εκατομμύρια δολάρια ενώ αναμένεται να παραδοθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Capital Gas αναμένει να παραλάβει δύο ακόμη πλοία τον ερχόμενο Αύγουστο, ένα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και ένα τον Ιανουάριο του 2023. Όσον αφορά στα νεότευκτα Aristos I, Aristidis I & Aristarchos είναι ήδη ναυλομένα για περίοδο από έξι έως 12 χρόνια σε γνωστούς ναυλωτές. Το LNG Carrier Aristarchos, είναι το πιο πρόσφατο πλοίο που παρέλαβε από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries, που μπορεί να μεταφέρει 174.00 m3 LNG.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας