Πέμπτη, Ιούλιος 29, 2021
23/06/2021

Safe Bulkers: Έλαβε πενταετές δάνειο ύψους $70 εκατομμυρίων

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers (SB), συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου, έκανε γνωστή τη λήψη πενταετούς δανείου, ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα το νέο δάνειο περιλαμβάνει μια δόση ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων και μια δόση μειωμένης ανανεώσιμης πιστωτικής διευκόλυνσης (reducing revolving credit facility tranche) που προβλέπει την ανάληψη έως και 40 εκατομμύριων δολαρίων αναφορικά με εφτά πλοία της SB.Η συμφωνία περιέχει οικονομικούς όρους σύμφωνα με τις υφιστάμενες δανειακές και πιστωτικές διευκολύνσεις της εταιρείας.

Τα έσοδα από την πιστωτική διευκόλυνση θα αναχρηματοδοτήσουν τις δανειακές διευκολύνσεις των 64.3 εκατομμυρίων δολαρίων, για οκτώ πλοία που λήγουν το 2023, επτά από τα οποία θα εξασφαλίσουν τη νέα πιστωτική διευκόλυνση και ένα από τα οποία θα παραμείνει απαλλαγμένο από χρέη. Η ναυτιλιακή εταιρεία δεν σκοπεύει να αξιοποιήσει αυτήν τη στιγμή πλήρως την αναδιάρθρωση της πιστωτικής διευκόλυνσης

Ο πρόεδρος της Safe Bulkers, Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, αναφερόμενος στη σύναψε του δανείου δήλωσε ότι "Συνεχίζουμε τη στρατηγική μας για σταδιακή απομόχλευση και αύξηση της ανανεώσιμης πιστωτικής διευκόλυνσης του χρέους μας, η οποία παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία και χαμηλότερο συνολικό κόστος τόκων. Στοχεύουμε σε χαμηλότερη μόχλευση, καθώς συνεχίζουμε να ανανεώνουμε το στόλο μας με σύγχρονα, ενεργειακά αποδοτικότερα νεότευκτα πλοία ή μεταχειρισμένα από κορυφαία ιαπωνικά ναυπηγεία, που θα αντικαταστήσουν άλλα παλαιότερα πλοία ή πλοία που έχουν κατασκευαστεί σε κινεζικά ναυπηγεία".

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα, η SB απέκτησε ένα secondhand panamax bulker, κατασκευής του 2013 & χωρητικότητας 78.000 dwt, έναντι 22 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο στόλος της αποτελείται πλέον από 43 bulk carriers (15 panamaxes, 10 kamsarmaxes, 14 post-panamaxes & 4 capesizes) συνολικής χωρητικότητας 3.937.000 dwt και με μέσο όρο ηλικίας τα 9.5 έτη.

 

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας