Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
08/08/2022

Ποιο ναυπηγείο θα επιλέξει η CMA CGM για τα πρώτα της πλοία με μεθανόλη;

Η Clarksons Research αποκάλυψε ποιο ναυπηγείο έχει επιλέξει η γαλλική CMA CGM για να ναυπηγήσει τα πρώτα της πλοία με καύσιμο μεθανόλης.

Πιο συγκεκριμένα, η Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC) στη βόρεια Κίνα θα ναυπηγήσει έξι πλοία διπλού καυσίμου, μεταφορικής ικανότητας 15.000 teu για την CMA CGM, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία liner στον κόσμο. Τα πλοία θα παραδοθούν στα τέλη του 2025. Όσον αφορά στην τιμή τους αυτή δεν έχει αποκαλυφθεί.Να αναφερθεί ότι η εταιρεία με έδρα τη Μασσαλία αποκάλυψε για πρώτη φορά τις παραγγελίες μεθανόλης όταν παρουσίασε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της τον Ιούνιο, αν και δεν διευκρίνισε ποιο ναυπηγείο θα κατασκευάσει αυτά τα πλοία. Ειδικότερα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "Αυτή η πρώτη παραγγελία για πλοία που κινούνται με μεθανόλη είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της CMA CGM προκειμένου να επεκτείνει το ενεργειακό της μείγμα με στόχο την επίτευξη Καθαρού Μηδενικού Άνθρακα έως το 2050. Η CMA CGM επιταχύνει έτσι την τροχιά της απανθρακοποίησης επενδύοντας μαζικά σε καύσιμα αερίου και μεθανόλης".

Υπενθυμίζεται οτι η Maersk ήταν η πρώτη μεταξύ των εταιρειών liners που τον περασμένο χρόνο πραγματοποίησε μια σειρά παραγγελιών για πλοία που κινούνται με μεθανόλη. Ενώ στη συνέχεια και οι X-Press Feeders & Danaos είναι μεταξύ άλλων που έκαναν αντίστοιχες παραγγελίες.

Εν τω μεταξύ σε ένδειξη ότι το εν λόγω καύσιμο γίνεται κυρίαρχα, η S&P Global Platts άρχισε να πραγματοποιεί ημερήσιες εκτιμήσεις τιμών καυσίμου μεθανόλης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας