Κυριακή, Οκτώβριος 02, 2022
09/08/2022

Eurodry: Καθαρά έσοδα ύψους $21 εκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο

Η εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία Eurodry Ltd. συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Αξιοσημείωτα είναι ότι η Εταιρεία κατέγραψε το εφετινό δεύτερο τρίμηνο συνολικά καθαρά έσοδα (net revenues) ύψους 21 εκατομμυρίων δολαρίων και το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε 39.3 εκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά στο καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους είναι 10.6 εκατομμύρια δολάρια ή 3.66 δολάρια ανά μετοχή και αντίστοιχα το εξάμηνο είναι 21.1 εκατομμύρια δολάρια ή 7.35 δολάρια ανά μετοχή. Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (EBITDA) για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 13.7 εκατομμύρια δολάρια και 26.4 εκατομμύρια δολάρια για το εφετινό πρώτο εξάμηνο. Εκτός των άλλων, το δεύτερο τρίμηνο κατά μέσο όρο ταξίδευαν 10.79 πλοία κερδίζοντας μια μέση ισοδύναμη τιμή χρονοναύλωσης (TCE) 23.490 δολαρίων ημερησίως και το πρώτο εξάμηνο ταξίδευαν 10.17 πλοία με TCE τιμή 24.025 δολαρίων ανά ημέρα.

Από την πλευρά του ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε άλλο ένα τρίμηνο με καλά κέρδη, ένα από τα υψηλότερα από την έναρξη της EuroDry.Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι στο τελευταίο μέρος του δεύτερου τρίμηνου του 2022 και κατά τον μήνα Ιούλιο, η drybulk αγορά άρχισε να αντανακλά την αστάθεια και την αβεβαιότητα που υπάρχουν στο ευρύτερο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον. Κατά το τρίτο τρίμηνο θα έχουμε και 3 drydocking και επομένως αναμένουμε ότι η κερδοφορία μας θα μειωθεί αλλά θα παραμείνει σημαντική.Στην παγκόσμια σκηνή, οι υψηλές τιμές της ενέργειας, κυρίως λόγω της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, είχαν ως αποτέλεσμα υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ήρθε πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις που συσσωρεύονταν ως αποτέλεσμα του COVID. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη πανδημία COVID και οι περιφερειακές εξάρσεις του ώθησαν ορισμένες χώρες, κυρίως την Κίνα, να επιβάλουν περιφερειακά lockdowns, επηρέασαν επίσης αρνητικά τη drybulk ζήτηση.Τα καλά νέα για τον κλάδο συνεχίζονται προέρχονται από την πλευρά της προσφοράς όπου το βιβλίο παραγγελιών παραμένει περίπου στο 7% του στόλου κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο επίπεδο.Οι προκύπτουσες μειωμένες παραδόσεις πλοίων τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επιτρέψουν στην αγορά να ανακάμψει γρήγορα όσο υποχωρούν οι αβεβαιότητες της ζήτησης και η μέση οικονομική η ανάπτυξη ξαναρχίζει. Σε αυτό το περιβάλλον, συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να προσθέσουμε αξία στους μετόχους μας".
Ο στόλος της Eurodry αποτελείται από 11 bulk carriers (συμπεριλαμβανομένων 2 Kamsarmaxes, 2 Ultramaxes, 1 Supramax & 6 Panamaxes) συνολικής χωρητικότητας 802.995 dwt.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας