Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
24/09/2022

Furetank: Παραγγελία δύο ακόμη διπλού καυσίμου (LNG/LBG) product tankers

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία Furetank πρόσθεσε δύο ακόμη διπλού καυσίμου product tankers στο βιβλίο παραγγελιών της, στη China Merchants Jinling Shipyard στο Yangzhou.

Τα νεότευκτα πλοία, χωρητικότητας 17.999 dwt θα λειτουργούν με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και υγροποιημένο βιοαέριο (LBG) θα ενισχύσουν τη Vinga-class σειρά της εταιρείας σε 15 πλοία, με έξι πλοία, χωρητικότητας 20.306 κυβικών μέτρων να έχουν παραγγελθεί εφέτος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Furetank είπε ότι τα πλοία έχουν σημειώσει τον καλύτερο δείκτη σχεδιασμού ενεργειακής απόδοσης -energy efficiency design index (EEDI) στο τμήμα τους παγκοσμίως, πράγμα που σημαίνει ότι είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά πλοία σύμφωνα με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO).

Επίσης, εκτός από την επιλογή LNG/LBG, τα πλοία θα διαθέτουν μια υβριδική λύση μπαταρίας καθώς και πολλά χαρακτηριστικά που μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, όπως η επιλογή λειτουργίας αντλιών φορτίου με ισχύ στην ξηρά, μόλις η επιλογή γίνει διαθέσιμη στο λιμάνια.

Το νεότευκτο ζευγάρι πλοίων θα παραδοθεί από το ναυπηγείο το φθινόπωρο του 2024 και την άνοιξη του 2025.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας