Παρασκευή, Φεβρουάριος 03, 2023
30/11/2022

Okeanis Eco Tankers: Ο Αριστείδης Ι. Αλαφούζος θα είναι ο νέος CEO

Ο Αριστείδης Ι. Αλαφούζος διαδέχεται τον πατέρα του Ιωάννη Αρ. Αλαφούζο και θα είναι πλέον ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Όσλο ναυτιλιακής εταιρείας Oceanis Eco Tankers (ΟΕΤ), με τον ίδιο να περιορίζεται στο ρόλο του Προέδρου.

Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Δεκεμβρίου 2022 η ναυτιλιακή εταιρεία με στόχο την προσαρμογή στις νέες αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς, προχωρά σε αλλαγές στις κορυφαίες θέσεις της.

Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, Αριστείδης Αλαφούζος δήλωσε ότι "Μαζί με την υπόλοιπη ομάδα της ΟΕΤ, χτίζουμε μια εταιρεία tankers υψηλών επιδόσεων σε μια περίοδο υψηλής αστάθειας και κατά καιρούς έντονα αντίξοων συνθηκών της αγοράς. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όσα έχουμε πετύχει και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το διοικητικό συμβούλιο. Είμαι βέβαιος ότι τα χρόνια μου ως chief operations officer μου δίδαξαν ανεκτίμητα μαθήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσω στην υπηρεσία της εταιρείας και των μετόχων μας". Την ίδια ώρα σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο Αριστείδης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στο θέμα των ναυπηγήσεων των πλοίων, τονίζοντας ότι "Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ναυπηγείων που έχουν τη δυνατότητα να ναυπηγήσουν ένα tanker με παράδοση το 2025. Τα μεγάλα ναυπηγεία που έχουν την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες να κατασκευάσουν μία μεγάλη σειρά tankers είναι απασχολημένα για τη ναυπήγηση containerships & LNGs". Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Αλαφούζου έχει ολοκληρώσει συνολικά τρία ναυπηγικά προγράμματα. Τα δύο πρώτα αφορούσαν στην ναυτιλιακή εταιρεία Kyklades Maritime Corporation για 8 VLCC tankers & 6 Suezmaxes. Ενώ το τρίτο ναυπηγικό πρόγραμμα αφορούσε δύο ακόμη VLCCs για την ΟΕΤ.

Από την πλευρά του ο Ιωάννης Αλαφούζος σχετικά με το νέο διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ενίσχυση της διοικητικής μας ομάδας.Η ομάδα διαχείρισης μοιράζεται τις αξίες που έχουν διαμορφώσει την OET και οι γνώσεις και η εμπειρία τους θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ηγεσία και την ανάπτυξη της εταιρείας στο μέλλον". Να αναφερθεί ότι ο ίδιος σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας κατέχει το 56.7% των μετοχών της εταιρείας.

Επίσης, η ηγετική ομάδα, συμπληρώνεται με τον Ηρακλή Σμπαρούνη, όπου από τις 9 Ιανουαρίου, θα είναι στη θέση του Οικονομικού Διευθυντή, αλλά και με τον Κωνσταντίνο Οικονομόπουλο που θα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης. Ο Ηρακλής Σμπαρούνης εντάσσεται στην εταιρεία, μετά από 14 χρόνια εργασίας στην TMS Shipping Group, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου και έχοντας υπηρετήσει ως οικονομικός επικεφαλής στην Ocean Rig, αλλά και επενδυτικός τραπεζίτης στην BNP Paribas.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της OET, Ιωάννης Αλαφούζος ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία το 1981, έχοντας πλέον πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας σε όλους τους τομείς της. Ο ίδιος ίδρυσε και την εταιρεία tankers Kyklades Maritime Corporation και υπήρξε ο βασικός συντελεστής της ανάπτυξης της. Εκτός των άλλων, ο Ιωάννης Αλαφούζος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην Ιστορία των Οικονομικών Επιστημών. Επίσης, διετέλεσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ABS την περίοδο 2005-2009, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ιονικής και της Λαϊκής Τράπεζας τη δεκαετία του 1990 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Ελλάδος τη δεκαετία του 1980.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας