Παρασκευή, Μάρτιος 31, 2023
05/12/2022

Κινεζικές εταιρείες αυτοκινήτων εισχωρούν στη ναυτιλία με παραγγελίες car carriers

Μάρκες αυτοκινήτων της Κίνας μπαίνουν στη ναυτιλία σε μια εποχή όπου τα ναύλα των car carriers έχουν φτάσει σε νέα υψηλά και η χώρα έχει ξεπεράσει τη Γερμανία και έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ειδικότερα, η BYD έχει παραγγείλει έξι πλοία, χωρητικότητας 7.700 ceu για 710 εκατομμύρια δολάρια σε δύο ναυπηγεία που ελέγχονται από την China Merchants και η SAIC μελετά την παραγγελία για επτά πλοία, χωρητικότητας 8.900 ceu. Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η COSCO Shipping Specialized Carriers, το Shanghai International Port Group της SIPG Logistics και η αυτοκινητοβιομηχανία SAIC Motor's Anji Logistics ανακοίνωσαν σχέδια για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής εταιρείας μεταφορών αυτοκινήτων. Επίσης, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Nio και η Chery Automobile εξετάζουν τις παραγγελίες πλοίων, όπως ανάφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα.

Άλλες ασιατικές μάρκες αυτοκινήτων, όπως η Toyota και η Hyundai και τελευταία η VinFast από το Βιετνάμ, έχουν όλες τους δικούς τους αποκλειστικούς στόλους car carriers.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας