Παρασκευή, Δεκέμβριος 02, 2022
25/04/2022

Ξεφορτώνεται LNG η Κίνα λόγω των lockdown

Οι τιμές spot της Βόρειας Ασίας LNG έχουν υποχωρήσει σχεδόν 70% από το ρεκόρ τους στις αρχές Μαρτίου, αν και είναι παραμένουν υψηλότερες από το κανονικό

Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, προσπαθεί να πουλήσει κάποιες ποσότητες λόγω του φόβου ότι τα lockdown για τον κορωνοϊό θα μπορούσαν να εξαπλωθούν από τη Σαγκάη σε άλλα μέρη της χώρας. 

Μεγάλοι παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της Cnooc Ltd., προσφέρουν τουλάχιστον πέντε αποστολές LNG για καλοκαιρινή παράδοση στην spot αγορά μεταδίδει το Bloomberg. Οι εταιρείες θα μπορούσαν να κοιτάξουν να ξεφορτωθούν περισσότερα φορτία εάν αυξηθούν οι περιορισμοί για την Covid-19 στην Κίνα, λένε πηγές, μιλώντας ανώνυμα.

Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του κοροναϊού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και η προσέγγιση Covid Zero του Πεκίνου δημιουργούν ανησυχία ότι η ανάπτυξη θα δεχτεί μεγαλύτερο πλήγμα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος, ένας βασικός οικονομικός δείκτης, κατρακύλησε τη Δευτέρα καθώς τα νέα για μαζικά τεστ σε μια γειτονιά της κινεζικής πρωτεύουσας τρόμαξαν την αγορά.

Η Κίνα δεν παράγει LNG, επομένως οι εταιρείες προσπαθούν να μεταπωλήσουν τα φορτία σε νέους αγοραστές στην Ασία.

Οι τιμές spot της Βόρειας Ασίας LNG έχουν υποχωρήσει σχεδόν 70% από το ρεκόρ τους στις αρχές Μαρτίου, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά εξακολουθούν να είναι σημαντικά υψηλότερες από το κανονικό για αυτήν την εποχή. Εάν η κινεζική ζήτηση συνεχίσει να επιδεινώνεται, αυτό θα μπορούσε να πιέσει περαιτέρω τις τιμές spot, προσφέροντας ανακούφιση για τις εταιρείες κοινής ωφελείας και τους διανομείς φυσικού αερίου της Ασίας και της Ευρώπης.
euro2day.gr

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας