Σάββατο, Σεπτέμβριος 24, 2022
19/06/2022

Κίνα: Οι δείκτες μεταφορών της βρίσκονται στην κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Κίνα έχει γίνει μια από τις πιο πολυσύχναστες χώρες στον κόσμο όσον αφορά στις μεταφορές της, όπως δήλωσε πρόσφατα αξιωματούχος των μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά την τελευταία δεκαετία, η χώρα έχει δει τους βασικούς δείκτες μεταφορών της (transport indicators), όπως μεταξύ άλλων αυτών του όγκου των επιβατών, της διακίνηση μέσω σιδηροδρόμων αλλά και μέσω λιμανιών ή του οδικού άξονα να βρίσκονται στην κορυφή σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών, Xu Chengguang.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2021, τα λιμάνια κατέγραψαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 69.000 εισόδους και εξόδους πλοίων, ενώ τα αεροδρόμια σημείωσαν περίπου 26.800 απογειώσεις και προσγειώσεις κάθε μέρα, όπως πρόσθεσε ο Xu. Ενώ και στην περίοδο αιχμής των ταξιδιών, την περσινή χρονιά, τα επιβατικά τρένα πραγματοποιούσαν περισσότερα από 10.000 ταξίδια αλλά και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας πραγματοποιήθηκαν κατά μέσο όρος περισσότερα από 60 εκατομμύρια ταξίδια με οχήματα, όπως συμπλήρωσε είπε ο υφυπουργός.

 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας