Σάββατο, Οκτώβριος 01, 2022
30/06/2022

Libra Group: Η LCI αποκτά χαρτοφυλάκιο 19 ελικοπτέρων μαζί με τη Rive Private Investment και την Turning Rock Partners

Ένα AW139 χειριζόμενο από την Omni Helicopters International – ένας από τους τύπους αεροσκαφών του χαρτοφυλακίου Ένα AW139 χειριζόμενο από την Omni Helicopters International – ένας από τους τύπους αεροσκαφών του χαρτοφυλακίου

Η LCI, κορυφαία εταιρεία αεροπορίας και θυγατρική του Ομίλου Libra, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου δεκαεννέα (19) ελικοπτέρων από τη Lobo Leasing, μαζί με την RIVE Private Investment και την Turning Rock Partners.

Το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται σε πάνω από 115 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και αποτελείται από ελικόπτερα κορυφαίων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Airbus Helicopters, Bell, Leonardo και Sikorsky.

Με την εξαγορά αυτή η LCI θα συνεχίσει να διαφοροποιεί τον στόλο της, να αυξάνει την πελατειακή της βάση και να επεκτείνει τη γεωγραφική της εμβέλεια. Οκτώ από τα αεροσκάφη είναι επί του παρόντος μισθωμένα στη Νότια Αμερική, με τα υπόλοιπα στην Ευρώπη και την Αφρική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χωρών που εξυπηρετούνται από τα αεροσκάφη της LCI σε 28.

Ο Jaspal Jandu, Διευθύνων Σύμβουλος της LCI, δήλωσε: «Η απόκτηση αυτού του χαρτοφυλακίου είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στο στρατηγικό σχέδιο της LCI και αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην αγορά των ελικοπτέρων. Η ομάδα και οι συνεργάτες μας είχαν ισχυρές αποδόσεις και τα αεροσκάφη θα ενσωματωθούν απρόσκοπτα στην πλατφόρμα μας, οδηγώντας σε περαιτέρω αποτελεσματικότητα κλίμακας».

Ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της LCI, του Ομίλου Libra, είπε: «Η συνεχιζόμενη επέκταση του στόλου της LCI αντιπροσωπεύει ακόμη μία στρατηγική επένδυση της εταιρείας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η LCI εργάζεται συνεχώς με προνοητικότητα και ευελιξία ως προς στην κάλυψη των αναγκών των πελατών, με μια ευκίνητη προσέγγιση εστιασμένη στο μέλλον, που αντανακλά το ήθος όλων σε ολόκληρο τον Όμιλό μας».

Η Camille Brunel, Συνεργάτης της RIVE Private Investment, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναπτύξουμε περαιτέρω τη σχέση μας με την LCI. Αυτή η συναλλαγή αξιοποιεί την ισχυρή παγκόσμια τεχνική τεχνογνωσία και την πορεία της LCI ώστε να επεκτείνει προσεκτικά το γεωγραφικό και τομεακό αποτύπωμα της RIVE Private Investment».

Ο David Markus, Συνεργάτης της Turning Rock Partners, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με ισχυρούς συνεργάτες όπως η LCI και η RIVE για την ανάληψη και τη διάρθρωση αυτής της επένδυσης. Ανυπομονούμε για μια μακρά και επιτυχημένη σχέση μαζί τους».

Η LCI επεκτείνεται σταθερά σε κλίμακα και αξία καθώς έχει διαφοροποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Η έμπειρη ομάδα διαχείρισης του εκμισθωτή έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με κατασκευαστές αεροσκαφών και κινητήρων, πελάτες και κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από την έναρξή της το 2004, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στις αεροπορικές αγορές.

Σχετικά με το LCI

Η LCI είναι ένας ιδιόκτητος εκμισθωτής αεροσκαφών που ιδρύθηκε το 2004. Από την ίδρυσή της, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δις. δολαρίων ΗΠΑ στις αγορές σταθερής πτέρυγας, ελικοπτέρων και προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας και παρέχει υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε αεροπορικές εταιρείες, μεταφορείς εμπορευμάτων και χειριστές ελικοπτέρων . Η LCI είναι η θυγατρική αεροπορική εταιρεία του Libra Group (www.libra.com), ενός ιδιωτικού διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου του οποίου οι θυγατρικές κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε περισσότερες από 50 χώρες. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται κυρίως στις αερομεταφορές, την ενέργεια, τη φιλοξενία, τα ακίνητα, τη ναυτιλία και τις διαφοροποιημένες επενδύσεις.
www.lciaviation.com

Σχετικά με το RIVE Private Investment
Η RIVE Private Investment ιδρύθηκε το 2013 και είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων που ειδικεύεται σε βιώσιμες υποδομές και υλικά περιουσιακά στοιχεία (ιατρική αεροπορία, σιδηρόδρομοι, βιομηχανικός εξοπλισμός κ.λπ.). Η RIVE Private Investment επωφελείται από τη στιβαρή τεχνική και οικονομική τεχνογνωσία της ομάδας επαγγελματιών επενδυτών της που εδρεύουν σε 4 ευρωπαϊκές χώρες, σε Παρίσι, Γενεύη, Λουξεμβούργο και Αμβούργο. Από τη δημιουργία της, η RIVE Private Investment έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 2 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων μέσω περισσότερων από 100 συναλλαγών, εκ των οποίων τα 900 εκατ. ευρώ στον τομέα των υλικών περιουσιακών στοιχείων. Ι

Σχετικά με την Turning Rock Partners
Η Turning Rock Partners επιδιώκει επενδύσεις σε χρέη, μετοχές και υβριδικές επενδύσεις σε επιχειρήσεις μικρότερης-μεσαίας αγοράς στη Βόρεια Αμερική. Οι δομές TRP προσφέρουν λύσεις χρηματοδότησης κατά παραγγελία για εταιρείες σε όλο το τοπίο της ιδιωτικής αγοράς. 

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας