Τρίτη, Φεβρουάριος 07, 2023
28/10/2022

Η Βόρεια Θάλασσα στην Αρκτική θα ωφελήσει τη ρωσική οικονομία

(Xinhua/Bai Xueqi) (Xinhua/Bai Xueqi)

Η Βόρεια Θάλασσα παίζει έναν αυξανόμενο ρόλο στη ρωσική οικονομία, όπως είπε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν (25/10) ο κ. Novak διέταξε η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί «συστηματικά» τη Βόρεια Θάλασσα (NSR) στην Αρκτική.

Αναλυτικότερα, δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας άλλων δρομολογίων, η NSR, ως ο συντομότερος θαλάσσιος δρόμος μεταξύ του ευρωπαϊκού, δυτικού τμήματος της Ρωσίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής, διαδραματίζει αυξανόμενο ρόλο στη ρωσική οικονομία, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Novak σε μια κυβερνητική συνεδρίαση για την ανάπτυξη της icy shipping line. Έτσι, ο ίδιος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν την κατάσταση του πάγου κατά μήκος της NSR χρησιμοποιώντας δορυφόρους και συνεργαζόμενοι με διεθνείς εταίρους στις αποστολές φορτίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο κύκλος εργασιών φορτίου μέσω της NSR αναμένεται να φθάσει τους 33.8 εκατομμύρια τόνους το 2022, όπως δήλωσε στη συνάντηση εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής Rosatom, διαχειρίστριας παγοθραυστικών με πυρηνική ενέργεια.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας