Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023
12/12/2022

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο ομότιμος εταίρος στη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Στο πλαίσιο του “24ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum”, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση με τίτλο «GREEK AMERICAN ISSUER DAY». 

Ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Founder, President & CEO, TEN Ltd. (NYSE: TNP), ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, και ο CEO, ATHEX Group κ. Γιάννος Κοντόπουλος χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της Λήξης των εργασιών της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, 2022, του NYSE-New York Stock Exchange πλαισιωμένοι από τον Vice Chairman του NYSE & President του NYSE Institute, Intercontinental Exchange Inc. (NYSE: ICE), κ. John Tuttle, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακακη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ κ. Γιάννη Τσακίρη, την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Υπουργείο Τουρισμού κα. Ολυμπία Αναστασοπούλου, την Πρόεδρο της Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνο Κωνσταντίνου, και τους εκπροσώπους των εταιριών εισηγμένων στο NYSE, κα. Marina Hadjipateras – Dorian LPG (NYSE: LPG), κ. Steve Demetriou – CEO, Jacobs (NYSE: J), και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director – Capital Link και τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link.  

Ο κ. Κοντόπουλος συμμετείχε στη συζήτηση με θεμα : “A NEW ERA FOR THE GREEK CAPITAL MARKETS - Opportunities for Issuers & Investors”, με τους κ.κ. Βασιλική Λαζαράκου Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Αναστάσιο Αστυφίδη Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ambrosia Capital, και συντονιστή τον Διευθύνοντα Εταίρο της POTAMITISVEKRIS Γιώργο Μπερσή.

«Στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχεδιάσαμε την στρατηγική μας βασιζόμενοι σε μία συντονισμένη προσπάθεια με έναν κοινό στόχο: να καταστήσουμε το Χρηματιστήριο ανταγωνιστικό, καινοτόμο, εξωστρεφές, έναν ομότιμο εταίρο στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Κύριο άξονα της στρατηγικής μας αποτελεί η προσέλκυση νέων εταιρειών και η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς μας, στοιχεία που καταρχήν διαμορφώνουν το προφίλ μίας χρηματιστηριακής αγοράς και κατά συνέπεια την αναγνωρισιμότητά της στο διεθνές περιβάλλον. Εργαζόμαστε σταθερά για την επίτευξη των στόχων αυτών, καθώς πιστεύουμε ότι η ύπαρξη μιας σύγχρονης εγχώριας κεφαλαιαγοράς, με βάθος, ρευστότητα, θεσμική σταθερότητα, τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και σύγχρονα εργαλεία διαπραγμάτευσης, θα λειτουργήσει ως ουσιαστικός αρωγός στην συνέχιση της δυναμικής ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας.» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου άνοιξαν με μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους επενδυτές, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Οργανισμών από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών εκανε μια συντομη παρέμβαση και στο επισημο μεσημεριανό γεύμα του Συνεδρίου και ήταν ο keynote speaker στο επίσημο δείπνο με το οποίο έκλεισαν οι εργασίες του φετινού συνεδρίου

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας