Τετάρτη, Μάρτιος 29, 2023
01/01/2023

Seapeak: Εξαγόρασε την Evergas έναντι $700 εκατομμυρίων

Η "Seapeak", πρώην "Teekay LNG Partners", ολοκλήρωσε τη συμφωνία της για την εξαγορά της δανέζικης ναυτιλιακής εταιρείας φυσικού αερίου "Evergas" έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία προβλέπει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία (με gas carriers) Stonepeak, η οποία είχε εξαγοράσει επενδυτικά κεφάλαια της Seapeak, αναλαμβάνει την Greenship Gas Trust και τη Greenship Gas Manager από τη γαλλική Jaccar Holdings, προσθέτοντας δύο πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς αιθανίου (ethane carriers) και οκτώ πλοία μεταφοράς αερίου/LNG (multigas/LNG carriers) στον στόλο της. Επίσης, τα πλοία είναι χρονοναυλωμένα σε σταθερή τιμή με την Ineos. Ενώ να σημειωθεί ότι η Evergas με έδρα την Κοπεγχάγη ελέγχει επίσης έξι LPG carriers με μισθώσεις (under leases) που λήγουν το 2024.Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Evergas θα μετονομασθεί και θα λειτουργήσει ως εξ ολοκλήρου θυγατρική της Seapeak.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η Evergas είναι το πρώτο από τα περιουσιακά στοιχεία της Jaccar που αλλάζει χέρια σύμφωνα με το σχέδιο που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές της. Η Deutsche Bank ενήργησε ως αποκλειστικός οικονομικός σύμβουλος της Jaccar.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας