Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
10/03/2023

NYK:Πουλάει το μερίδιο της στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kaisha (NYK) συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών στην εξίσου ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airways (ANA).

Πιο συγκεκριμένα, ένας από τους μεγαλύτερους πλοιοκτήτες στην Ιαπωνία υπέγραψε ένα μνημόνιο κατανόησης που θα οδηγήσει την ANA να αποκτήσει όλες τις μετοχές της διαχειρίστριας freighter Nippon Cargo Airlines (NCA), με τη συναλλαγή να αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Σε μια εποχή που ανταγωνιστές όπως η MSC, η Maersk και η CMA CGM βρίσκονται στα πρώτα στάδια της σύστασης αεροπορικών τμημάτων, η NYK, η οποία είχε μακράν ιστορία στο αεροπορικό φορτίο, εξήγησε το συνεχές κόστος λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας φορτίου ως το σκεπτικό πίσω από πώληση. Ειδικότερα, η ΝΥΚ ανάφερε ότι "Η συνεχής εισαγωγή νέων αεροσκαφών για την επέκταση του συστήματος λειτουργίας και συντήρησης και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού που ασχολείται με τη διαχείριση και τη συντήρηση απαιτούσε σημαντικές δαπάνες.Στο εξαιρετικά ασταθές επιχειρηματικό περιβάλλον της αεροπορικής μεταφοράς εμπορευμάτων, η NCA αντιμετωπίζει προκλήσεις για την επέκταση της επιχειρηματικής της κλίμακας σε επίπεδο ανάλογο με τέτοια κόστη".

Η NCA ιδρύθηκε το 1978, με τη NYK να είναι βασικός μέτοχος από την ίδρυσή της. Το 2010, η NYK ανέλαβε την πλήρη ιδιοκτησία της NCA με στόχο να γίνει μια ολοκληρωμένη εταιρεία logistics που προσφέρει θαλάσσιες, χερσαίες και αεροπορικές μεταφορές. Η εταιρεία διαχειρίζεται επί του παρόντος στόλο οκτώ εμπορευματικών αεροσκαφών (freighter aircrafts) Boeing 747-8 και κατέχει Boeing 747-400 freighters που διαχειρίζονται οι ASL & Atlas Air.

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας