Τετάρτη, Μαϊος 31, 2023
17/03/2023

A.P. Moller: Επενδύει σε drones που θα παρακολουθούν εμπορεύματα

Η A.P. Moller Holding, η μητρική εταιρεία του Ομίλου A.P. Moller, ιδιοκτήτρια της επωνυμίας Maersk, ηγήθηκε της τελευταίας συγκέντρωσης κεφαλαίων 32 εκατομμυρίων δολαρίων για την "Verity", μια ελβετική λύση παρακολούθησης αποθεμάτων που τροφοδοτείται από πλήρως αυτόνομα drones εσωτερικού χώρου.

Τα συστήματα drone έχουν ήδη εγκατασταθεί σε 30 τοποθεσίες σε 13 χώρες. Επιτρέπουν στους χρήστες να αυτοματοποιούν πλήρως τη διαδικασία χειροκίνητης σάρωσης, χρησιμοποιώντας αυτο-ιπτάμενα drones αποθηκών που δεν χρειάζονται χειριστή και μπορούν να πετάξουν στο σκοτάδι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Verity, Raffaello D'Andrea, είναι πρωτοπόρος στα αυτόνομα συστήματα. Επίσης, συνίδρυσε την Kiva Systems, η οποία εξαγοράστηκε από την Amazon το 2012 και μετονομάστηκε σε Amazon Robotics.

Ο Chetan Mehta, επικεφαλής επενδύσεων ανάπτυξης στην A.P. Moller Holding, δήλωσε ότι "Η μοναδική πλήρως αυτοματοποιημένη λύση της εταιρείας είναι δημοφιλής στους πελάτες και είναι γενιές μπροστά από τους ανταγωνιστές. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη για σημαντική περαιτέρω επέκταση τα επόμενα χρόνια—ιδίως δεδομένης της σημαντικής ώθησης προς την αυτοματοποίηση των αποθηκών και την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο".

logo

Εγγραφείτε στο Newsletter μας